Guvernul a aprobat programul ”Prima casa” 2018

prima-casa2.jpg

Plafonul alocat al garantiilor care pot fi emise pentru anul 2018 in cadrul programului ”Prima casa” insumeaza doua miliarde de lei, potrivit unei Hotarari aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, iar marja maxima de dobanda a fost redusa de la 2,5% la 2%.

”Plafonul alocat al garantiilor care pot fi emise pentru anul 2018 in cadrul programului ”Prima casa” insumeaza 2 mld. lei, potrivit unei Hotarari aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului. Actul normativ modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ”Prima casa”. Principalele schimbari vizeaza reducerea marjei maxime de dobanda de la 2,50% la 2%, in scopul uniformizarii nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finantari care pot fi acordate in cadrul programului Prima Casa, eliminarea utilizarii valorii de reintregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garantii in anul 2018, clarificarea principiilor de realocare catre finantatori a rezervei ramase nealocate din plafonul anual, precum si simplificarea procedurii de radiere in situatia respingerii cererii de plata a creditului garantat in cadrul programului”, se arata intr-un comunicat de presa.

Decizia de reducere a marjei maxime de dobanda de la 2,50% la 2% a fost luata pentru corelarea prevederilor privind costul total al finantarilor garantate pentru achizitia de locuinte cu cea pentru constructia de locuinte, urmarindu-se evitarea oricarei discriminare in acest sens.

Sursa: Mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top