Fondul de finantare “Lumea prin Culoare si Sunet”

culori.jpg

Fundatia Orange lanseaza fondul de finantare “Lumea prin culoare si sunet” – 300.000 euro pentru proiecte care au ca beneficiari persoane cu dizabilitati senzoriale.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 21.01.2016
Suma minima: 20.000 euro
Suma maxima: 50.000 euro

Fondul isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu deficiente de vedere si/sau auditive, prin sustinerea de proiecte derulate in domeniile:  sanatate, educatie, cultura si integrare sociala.

Beneficiarii finali ai fondului sunt persoane cu deficiente auditive si/sau de vedere sau alte deficiente cauzate de acestea.

Vor avea prioritate la selectie proiectele:
• Care au un caracter inovativ sau in care tehnologia joaca un rol semnificativ
• Care se desfasoara pe o arie geografica cat mai mare (proiectul sa fie implementat in cel putin 3 localitati) sau proiecte cu un numar de beneficiari semnificativ
• In care sa poata fi implicati voluntari
• Al caror impact si rezultate sunt clare si pot fi cuantificate.

Valoarea totala a Fondului “Lumea prin Culoare si Sunet” pentru runda de finantare din anul 2016 este de 300.000 EUR.

Valoarea sprijinului financiar acordat de Fundatia Orange Romania unui proiect poate varia intre 20.000 si 50.000 EUR. In functie de calitatea propunerilor primite, consiliul de selectie isi rezerva dreptul de a scadea sau creste valoarea sprijinului acordat.

Perioada de implementare a proiectelor: maximum 12 luni.

Contributia organizatiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 15% din bugetul total al proiectului si poate consta, integral, in contributie in natura (de exemplu: munca voluntarilor, utilitati, echipamentele puse la dispozitie pentru realizarea proiectelor etc.).

Eligibilitatea aplicantului:

• Proiectul propus este realizat de catre o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), institutie educationala, medicala sau culturala inregistrata in mod oficial in Romania.
• Organizatia este acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect (acolo unde acreditarea este necesara)
• Organizatia a depus bilantul financiar pentru ultimul an fiscal
• Organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii organizatiei (site web, material anual de prezentare, raport de audit etc.)

Fiecare proiect depus va primi o notificare de primire pe adresa de e-mail mentionata in Formularul de aplicatie. Formularul se completeaza in limba engleza.

Anuntul public referitor la proiectele castigatoare se va face pana la sfarsitul lunii mai 2016.

De asemenea, vor fi informate in scris organizatiile ale caror proiecte au fost selectionate, mentionand, dupa caz, solicitari pentru documente suplimentare sau modificari, in vederea semnarii acordului de finantare.

Proiectele organizatiilor, care trebuie sa se incadreze intr-unul dintre cele trei domenii – sanatate, educatie, cultura – pot fi inscrise online, pana pe 21 ianuarie 2016, ora 18:00.

Sursa: Orange Romania

Finantator: Orange Romania

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de aplicatie

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.