Orizont 2020: Cerere de propuneri de proiecte pentru inovatie bazata pe bio pentru bunuri si servicii sustenabile

cercetare-burse.jpg

Cererea de propuneri  de proiecte “Inovatie bazata pe bio pentru bunuri si servicii sustenabile – sprijinirea dezvoltarii unei bioeconomii europene” din cadrul programului European “Orizont 2020” a fost deschisa de Comisia Europeana.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17 februarie /13 septembrie 2016
Buget: 12.000.000 €

eco_boxBugetul este de 12.000.000 de euro, iar rata de cofinantare variaza in functie de tipul de actiune.

Eligibile sunt statele membre UE, tari associate la program si organizatii internationale, iar beneficiar poate fi orice entitate constituita legal in tarile participante la program.

Topicurile pe care se poate aplica pentru cofinantare:

BB-01-2016: Scheme sustenabile pentru economia bazata pe bio – 17 februarie si 13 septembrie 2016/acṭiuni de cercetare si inovare (RIA) 5.000.000 euro .

Propunerile vor dezvolta sisteme sustenabile pentru produsele ecologice construite pe:

  • sisteme existente pentru biomasa si bioenergie, inclusiv biocombustibili;
  • activitatea Comitetului de Standardizare privind standardele pentru ‘produse bazate pe bio – criteriile de sustenabilitate” si “produse bazate pe bio – evaluarea ciclului de viata”;
  • activitaṭi anterioare privind metodele de evaluare a ciclului de viaṭa (LCA) pentru produsele ecologice.

Aspectele care ar putea fi luate in considerare includ: consolidarea factorilor economici si sociali; praguri pentru diferitele criterii de sustenabilitate/ indicatori; sistemele de certificare si utilizarea standardelor; evaluarea ciclului de viata al produselor ecologice; etichetarea eco; aspecte ale economiei circulare, eficienta resurselor si a principiului utilizarii in cascada, luandu-se in considerare criteriile existente de sustenabilitate pentru produsele din bioenergie.

BB-04-2016: Solutii si instrumente inteligente in sisteme de productie forestiere, promovand o rezerva regenerabila sustenabila a lemnului de calitate pentru o bioeconomie in crestere – 17 februarie 2016/acṭiuni de inovare (IA) 6.000.000 euro.

Propunerile ar trebui sa urmareasca sa dezvolte o serie tehnologii de ultima ora in ceea ce priveste masurile forestiere incepand de la rasad/replantare, pana la recoltare. Activitatile ar trebui sa vizeze in mod direct realizarea de planuri si acorduri sau planificari pentru produse, procese sau servicii noi, modificate sau imbunatatite. In acest scop, ele pot include realizarea de prototipuri, testari, demonstraṭii, activitaṭi-pilot, validarea produselor pe scara larga si replicarea pe piata. IMM-urile active in sectorul forestier sunt in mod special incurajate sa participe in consortii.

BB-06-2016: Dimensiunea regionala a industriilor bazate pe conceptul bio – 17 februarie 2016/actiuni de coordonare si sprijin (CSA) 1.000.000 euro.

Propunerile vor crea o platforma a partilor interesate constituita din organizatii regionale si locale (autoritati regionale/locale sau agentiile mandatate sau clustere) interesate in dezvoltarea de strategii ambitioase pentru sprijinirea produselor bio/industriilor bazate pe bio, cu scopul de a atrage noi investitii in proiecte industriale. Bazandu-se pe “regiuni demonstrative model”, studiile de caz de succes trebuie sa fie impartasite si transpuse in alte regiuni europene interesate. Industriile, regiunile si investitorii trebuie sa fie reuniṭi pentru a stabili un dialog eficient, astfel incat cererea si oferta sa poata fi aliniate, stabilindu-se cele mai bune practici si exemple care pot fi urmate de alṭii.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor este 17 februarie respectiv 13 septembrie 2016.

Informatii suplimentare:

  • pentru actiunile de inovare si cercetare si actiunile de inovare, parteneriatul pentru un proiect ar trebui sa includa cel putin 3 entitati si acestea sa fie stabilite in trei tari diferite; entitatile trebuie sa fie independente una fata de alta;
  • pentru actiunile de coordonare si sprijin – cel putin o entitate legal constituita intr-un stat membru al UE sau intr-o tara asociata la programul Orizont 2020;
  • actiunile de cercetare si inovare si cele de coordonare si sprijin pot fi cofinanṭate 100%, iar actiunile de inovare 70%.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului


[caseta-final-fise]

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.