Fondul de Garantare a Creditelor IMM are noi atributii: Finantari din fonduri europene

bani-afacere-subventii.jpg

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) ar putea primi atributii noi, urmând a acorda finantari din fonduri europene si servicii de consultanta intreprinderilor mici si mijlocii care vor sa acceseze fonduri europene, noteaza Avocatnet.ro.

Implementarea acestor masuri depinde de aprobarea unui proiect de hotarâre publicat in prezent pe site-ul Ministerului Finantelor. FNGCIMM ar putea primi atributii noi in vederea sustinerii antreprenoriatului, conform unui Proiect de hotarâre de Guvern pentru modificarea Hotarârii de Guvern nr. 1.211/2001 privind infiintarea Fondului National pentru intreprinderile Mici si Mijlocii SA – IFN. Astfel, FNGCIMM va oferi intreprinzatorilor interesati de accesarea fondurilor europene consultanta de specialitate, dar si diverse programe de scolarizare.

Potrivit Avocatnet.ro, FNGCIMM urmeaza sa primeasca urmatoarele atributii noi:

  • acordarea de finantari din fonduri europene;
  • acordarea de consultanta;
  • organizarea unor programe de scolarizare a antreprenorilor români cu privire la modalitatile de obtinere a finantarilor si garantiilor acordate prin diverse programe guvernamentale.

Prin implementarea acestor modificari, se estimeaza ca un numar de peste 3.000 de IMM-uri pe an vor accesa, pentru prima data, garantia FNGCIMM in vederea contractarii unor credite bancare.

De asemenea, FNGCIMM va contribui la implementarea optima a mai multor programe nationale de finantare a antreprenoriatului in domenii sensibile ce vor fi lansate in perioada urmatoare, precum:

  • agricultura, prin programul „Tomate românesti”;
  • turismul, prin programul „Primul centru de agrement”;
  • asistenta sociala, prin programul „Pensiuni pentru seniori”;
  • constructiile, prin continuarea programului „Prima Casa”.

In prezent, doua institutii acorda garantii in scopul inlesnirii accesului la creditare: Fondul de Garantare al Creditelor Rurale (FGCR) si FNGCIMM.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.