Proiecte de un milion de euro pentru combaterea saraciei au fost aprobate

bani_luati.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) publica astazi listele cererilor de finantare care au fost aprobate în urma evaluarii tehnico-financiare a proiectelor depuse pentru apelurile POCU/85/5/1/ si POCU/86/5/1/ „Reducerea numarului de comunitati marginalizate (roma si non-roma) aflate în risc de saracie si excluziune sociala din orase cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populatie apartinând minoritatii roma, prin implementarea de masuri/ operatiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC”.

Au fost admise pentru finantare 22 de proiecte, în valoare totala de aproximativ 1.100.000 euro, din care doua pentru regiunea Bucuresti-Ilfov si 20 de proiecte pentru regiuni mai putin dezvoltate din România. Beneficiarii proiectelor vor elabora Strategia de Dezvoltare Locala pentru zone urbane marginalizate, ca prima etapa a mecanismului de dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii (DLRC). Listele publicate astazi nu includ cererile de finantare aflate în etapa de contestatii din faza A „Conformitate administrativa si eligibilitate”.

Reamintim autoritatilor publice locale, actorilor sociali relevanti si grupurilor de actiune locala care doresc sa deruleze proiecte pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala pentru zone urbane marginalizate ca pot depune cereri de finantare în cadrul noilor apeluri aferente Obiectivului specific 5.1. POCU, în sistemului informatic MySMIS 2014 pâna în data de 15 mai 2017.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.