Fondul pentru fapte bune

Vodafone_fapte_bune.jpg

Editia din acest an a “Fondului pentru fapte bune” isi propune sa sustina proiecte derulate de organizatii neguvernamentale in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, pentru copii, tineri si batrani defavorizati social, economic sau fizic.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 28.08.2015
Buget: 350.000 euro

Vodafone_fapte_buneObiective

Pot fi derulate in cadrul acestei runde de finantare proiecte care asigura accesibilitatea la sau cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, proiecte care contribuie la cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, oferirea de servicii sociale (cantine sociale / centre de zi) etc. Va rugam sa tineti cont ca enumerarea acestor exemple de proiecte este strict exemplificativa si nu restrictiva.

Vor avea prioritate la selectie (aceste criterii nefiind totusi restrictive) proiectele care:

 • folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate fizic, social, sau economic
 • se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari.

Solicitanti eligibili

Proiectele sunt eligibile pentru finantare daca:
• sunt propuse de o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), inregistrata legal in Romania, infiintata cf. Ordonantei 26/2000 si acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect (acolo unde acreditarea este necesara).
• organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii sale (ex. site web, material anual de prezentare, raport de audit etc.).
• sunt in concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin aceasta runda de finantare.
• se deruleaza in Romania.
• beneficiarii acestora sunt un grup, nu o persoana.
• respecta conditiile mentionate in acest Regulament.
• aplicantul are experienta organizationala in derularea de proiecte similare.

Conditii de finantare

Valoarea rundei de finantare este de 350.000 Euro. Vor fi sustinute proiecte in limita a 70.000 Euro. In functie de tipul activitatilor propuse de fiecare aplicant, Fundatia Vodafone Romania isi rezerva dreptul de a finanta doar o parte din suma solicitata de aplicant sau de a creste valoarea sprijinului acordat.

Contributia aplicantului la realizarea proiectului va fi de minim 15% din bugetul total al proiectului (poate fi contributie financiara sau in resurse ex. timpul angajatilor, voluntari, utilitati, echipamente etc.).

Fundatia Vodafone Romania va sustine doar costuri directe de personal (pentru echipa care lucreaza direct in proiect).

Fundatia Vodafone Romania va sustine costuri de promovare in proportie de maxim 10% din bugetul total al proiectului. Daca organizatia depaseste procentajul de 10% pentru costurile de promovare, atunci va sustine costurile respective din resurse proprii.

Termen-limita

Formularul de aplicatie se va completa online pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/. Doar formularele completate integral vor fi luate in considerare.

Dupa completarea online a formularului de aplicatie, veti primi un mesaj de confirmare la adresa de email mentionata in formularul de aplicatie. Aplicatiile completate dupa ora 17:00, 28 august 2015, nu vor fi incluse in procesul de selectie.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate public in luna octombrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulament (PDF)

Formular de aplicatie

Finantator: Vodafone Romania

Sursa: Vodafone.ro

[caseta-final-fise]

3 thoughts on “Fondul pentru fapte bune”

 1. benone spune:

  Este adevarat ce spuneti dar nu este de vina nimeni decit guvernantii care nu cunosc problemele noastre ,nu traiesc drama celor in suferinta ,si de acceia legislatia este proasta,nu se respecta drepturile persoanelor cu handicap .
  Pana cind nu reusim sa avem persoane cu handicap in cadrul Ministerului ,camerei deputatilor ,parlament. serviciile de asistenta sociala din cadrul consiliilor locale, judetene si comunale ,fie ea si in scaunul cu rotile ,o sa avem de suferit si cei ce ne vor urma sigur vor trai aceiasi drama .Nu toate ONG-urile colaboreaza si de aceia nu exista un front comun care sa uneasca toate persoanele cu handicap din tara sa formam un front .un sindicat ,o forma de organizare care are de spus ceva in fata guvernantilor .

  Noi scriem proiecte ,lucram ,aducem venit si contribuim la bugetul statului ,dar implicarea si sprijinul autoritatilor lasa de dorit .

 2. Melinte ionel spune:

  Bună ziua! Dacă puteți sa îmi recomandați o persoana din tecuci sau alte orase apropiate are experiență în inițierea unor proiecte de acest gen? Menționez ca sunt membrul unei asociații care are activităti de cand a fost înființată înainte de anul 2000 va mulțumesc!

 3. Nu sunt convinsa ca cineva va citi acest comentariu ,dar am ajuns sa rad si sa plang in acelasi timp.Sunt membru fondator al Asociatiei Help the people ,asociatie cu incepere activitate de pe data de 5 iulie ,care vine in sprijinul tinerilor cu handicap .S-a intrebat cineva ce se intampla cu tinerii care depasesc varsta de 18 ani si care au un grad de handicap?Am sa va spun eu :dupa ce termin 10 clase speciale ,parintii devin disperati ce vor face cu ei ,sa se incadreze in campul muncii nici nu poate fi vorba pentru ca nimeni nu angajeaza un tanar care nu stie nici macar sa se imbrace .Intrebarea mea este de ce toata lumea se focalizeaza doar pe copii cu handicap ?nu va ganditi ca nu raman copii toata viata ? vine o zi cand devin adulti si aici este problema.Din iarna am incercat sa leg relatii cu diferite persoane ,firme ,sa aflu cat mai multe despre finantari sponsorizari,parteneriate ,etc ,dar ghinionul meu a fost ca am prins vacanta de vara cand toate institutiile aveau aceasta vacanta.Asa am pierdut din start rundele de finantari si asta nu este tot deabea acum am aflat ca sa vrei sa ajuti pe cineva care intradevar are nevoie nu te poti duce la o companie si sa-i spui ,uite eu am inima si vreu sa ajut si pe altii .Nu ,nu poti pentru ca aceasta companie are deja ong-urile selectate care tu care vi din afara daca nu ai pile nu te accepta.Nu am vrut decat sa fac un bine ,pentru ca si fiica mea care are 24 de ani este intarziata mintal si doar cei asemeni ei o accepta. Nu am vrut decat sa ajut si alti tineri ca si ea pentru ca stiu cat de greu este in tara asta sa fi acceptat atunci cand esti adult dar te comporti ca un copil .Am infiintat Asociatia cu gandul ca vom gasi persoane deschise sa ne ajute ,dar m-am lovit doar de usi inchise .Intrebarile care mi-au fost puse au fost :ce sponsori aveti ,ce activitate aveti in spate ,activitatea este ca de 24 de ani am avut grija de copilul meu ,sponsori nu am pentru ca doar cu doua luni in urma s-a infiintat asociatia .In momentul de fata asociatia are 10 beneficiari .Pentru ca nu avem o cladire unde sa punem in aplicare proiectul atata timp cat vremea tine cu noi desfasuram activitatile in parc.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.