Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

fondul-pentu-un-viitor-mai-bun.jpg

Status: Inactiv
Buget: 250.000 euro
Termen limită: 5 august 2020

”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este un program de finanțare care oferă micro-granturi în valoare de 250.000 euro pentru inițiative comunitare în mediu și educație.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program de finanțare administrat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat de 5 Fundații Comunitare din Brașov, București, Cluj, Vaslui și Oradea.

Suntem o echipă care crede că dezvoltarea sustenabilă se construiește prin implicarea fiecărei comunități în parte. De aceea investim cunoștințe, energie și resurse financiare în inițiativele locale din mediu și educație. Nu amploarea proiectelor contează, ci impactul pe care îl au. Căci laolaltă au puterea să transforme societatea pe termen lung.

Am dezvoltat Fondul pentru un viitor mai bun în comunități mizând pe rețelele de oameni implicați pe care le-am construit în timp, pe ONG-uri cu experiență, și pe dorința mediului privat de a susține transformarea societății. Noi, oamenii de Fond, venim alături de oamenii din comunitate pentru a le da puterea și capacitatea să-și pună în practică inițiativele. Dacă ne unim forțele, putem transforma locul în care trăim într-un veritabil ”acasă”.

Parteneri de fond

  • FFCR

Federația “Fundaţiile Comunitare din România” (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile, capabile să evolueze împreună, prin implicarea diferiților actori locali.

FFCR și membrii săi cred în implicare concretă pentru rezultate palpabile, cu generozitate chibzuită și pasiune pentru binele comun.

  • LIDL

Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei Lidl. Orientată spre dezvoltarea durabilă a României, compania caută soluții care să răspundă nevoilor reale ale comunităților în care activează și sprijină acțiuni relevante cu efecte pozitive pe termen lung.

Promisiunea pe care Lidl o face comunității este să contribuie la un viitor mai bun pentru societate și mediu, lucrând responsabil în toate domeniile sale de activitate.

Care este mecanismul?

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 5 fundații comunitare în orașele Brașov, Buftea, Cluj, Oradea și Vaslui.

Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

Documentație

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.