Fonduri europene 2019: Investitii de pana la 3,5 milioane Euro fiecare in firme romanesti de tehnologie

Fonduri-Europene-2.jpg

Firmele romanesti de tehnologie vor putea primi finantari maxime de cate 3,5 milioane de euro, iar startupurile vor putea primi maximum 200.000 Euro fiecare, prin Early Game Ventures, un nou fond de investitii de capital de risc, in valoare totala de 28 de milioane de euro, lansat vineri in Romania, cu sustinerea Uniunii Europene.

Early Game Ventures (EGV) se prezinta drept un fond de investitii cu capital de risc (venture capital) dedicat companiilor inovatoare din Romania.

EGV este finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), parte a Politicii de Coeziune a UE. Managerul de fond al EGV a fost selectat de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin apel pentru expresii de interes pentru instrumentul de capital de risc din cadrul acestui program operational.

Fondul are dimensiunea tinta de 28 de milioane de euro si va investi in companii inovatoare din Romania, aflate la inceput de drum. Sunt avute in vedere investitii in tehnologie si alte domenii in care proprietatea intelectuala primeaza. EGV va tinti intodeauna participatii minoritare in companiile din portofoliu, iar suma maxima investita va fi de 3,5 milioane euro per companie (mai multe detalii despre strategia fondului sunt disponibile pe earlygame.vc).

Early Game Ventures va organiza si un program de accelerare in care vor fi selectate 5 sau 6 startup-uri pe an. Programul va fi foarte selectiv si foarte intens, iar fondul va investi pana la 200.000 de euro in fiecare startup acceptat in accelerator.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.