Fonduri europene de aproximativ 27 milioane euro, investite in modernizarea transportului electric din municipiul Braila

Bani-pixabay.jpg

Aproximativ 27 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene in baza unui parteneriat incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Primaria Braila, vor fi investiti in modernizarea transportului electric din municipiu, potrivit informatiilor facute publice de primarul Brailei, Marian Dragomir.

“Valoare totala a proiectului cu fonduri europene este de 26.900.000 euro, bani care vor fi folositi pentru achizitionare a 10 tramvaie noi, 11 autobuze electrice noi de capacitate medie, 11 statii de incarcare lenta si a 3 statii de incarcare rapida. Finantarea cu fonduri europene este de 98%, respectiv 26.362.000 euro, iar cofinantarea Primariei Municipiului Braila este de 2%, respectiv de 538.000 euro”, a scris Dragomir pe contul sau de socializare.

Consiliul Local Municipal Braila a imputernicit Ministerul Dezvoltarii Regionale sa organizeze procedura achizitiei publice pentru intreaga lista de cumparaturi in cadrul accesarii finantarii europene prin Programul Operational regional 2014 – 2020 Axa prioritara 4, obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

“Demonstram astfel implicarea in atragerea de fonduri europene. Modernizarea transportului public din Braila continua si cu alte surprize. Lucrurile asumate in campania electorala incep sa se transforme in realitate. Continuam si cu investitii in modernizarea statiilor”, a completat Dragomir.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.