Semnare contract de finantare “Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice – etapa a II-a”

2018-07-31-PHOTO-00002484.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb si presedintele Consiliului Judetean Valcea, domnul Constantin Radulescu, au semnat, astazi, la sediul MFE, contractul de finantare aferent proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice – etapa a II-a.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritara 7, Obiectivul specific 7.1.

Beneficiar: Consiliul Judetean Valcea

Buget eligibil: 68.992.158,56 lei

Obiectivul proiectului este cresterea eficientei energetice a sistemului de termoficare in Ramnicu Valcea, prin:

  • reducerea pierderilor de la nivelul retelelor;
  • cresterea calitatii serviciului public de alimentare cu energie termica;
  • costuri mai mici pentru populatie, ca urmare a cresterii competitivitatii intregului sistem urban de incalzire centralizata si asigurarii viabilitatii acestui sistem pe termen lung.

Prin aceasta a doua etapa a proiectului vor fi reabilitate retelele primare de transport, respectiv 6.500 m conducta termoficare primara si 40.132 m conducte retea termica secundara.

Cand vorbim despre sistemele de termoficare, ne-am obisnuit sa auzim despre pierderi pe retea. Astazi vorbim despre un proiect care va rezolva aceasta problema. Vorbim despre continuarea unui proiect care va insemna mai putini bani scosi de cetateni din buzunare. Pe de alta parte, vorbim despre nevoia de a trai intr-un mediu sanatos. Valcenii vor avea parte de mai putina poluare, ca urmare a standardelor inalte de calitate la care se ridica echipamentele achizitionate prin proiect. in spatele cifrelor pe care le comunicam institutional, avem, iata, astfel de rezultate palpabile, care ne arata cum imbunatatesc fondurile nerambursabile viata fiecarui cetatean, a declarat ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb.

La randul sau, domnul Constantin Radulescu, presedintele Consiliului Judetean Valcea, a adaugat ca Este o zi importanta pentru valceni, pentru ca acest contract semnat astazi inseamna mai bine si mai confortabil pentru ei. Sunt bucuros ca suma de 18 milioane euro intra in judetul nostru, alaturi de celelalte 120 milioane investiti in pana acum, alaturi de echipa pe care o coordonez.

Informatii suplimentare despre proiect:

Prima etapa a proiectului de termoficare in municipiul Ramnicu Valcea, in valoarea totala de 239.903.571 lei (fara TVA), a fost implementata cu finantare din bugetul Programului Operational Sectorial Mediu (POS M) 2007-201 si finalizata in iunie 2016. Au fost dezvoltate si achizitionate echipamente noi – o instalatie desulfurare gaze de ardere pentru cazanul 7, 18 arzatoare cu NOx redus si reabilitate 2 electropompe de alimentare cazan de abur, 4 electropompe de termoficare si 2,25 km retea termica de transport.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.