Teodorovici incearca sa stimuleze absorbtia de fonduri UE cu avertizari

Eugen-Teodorovici2.jpg

Eugen Teodorovici„Orice intarziere facuta de vreun functionar va duce la eliminarea acestuia din sistem. Este timpul sa isi gaseasca un nou loc de munca, pentru ca este vorba de respectul pe care trebuie sa il aratam, ca Guvern, fata de partenerii de contracte, fie ca sunt privati, fie ca sunt publici. Pana la finalul lunii mai vom evalua toate proiectele depuse inca din 2010 si neselectate inca si vor fi duse la finantare. Toate cererile de rambursare pe care beneficiarii le-au depus pentru a le fi decontate cheltuielile vor fi verificate si platite la zi. Toate lansarile de proiecte pe sume ramase inca nealocate vor fi lansate pana la finalul lunii mai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Pana pe data de 1 iunie, Ministerul Fondurilor Europene isi propune achitarea tuturor restantelor fata de beneficiari si, totodata, eliminarea actualelor deficiente.

În ceea ce priveste executia bugetara a Comisiei Europene pentru perioada 2014-2020, obiectivul Guvernului este de a atrage o cat mai mare parte din suma de peste 21 de miliarde de euro pusa la dispozitia Romaniei.

“Obiectivul nostru pentru urmatoarea executie bugetara, 2014-2020, este sa atragem cat mai multe fonduri europene inca din prima zi, si nu in ultima parte, cum s-a intamplat. Sunt voci care incearca sa insinueze ca de dragul absorbtiei vom face orice. Nu vom face rabat de la calitate, a mai afirmat ministrul fondurilor europene.

Eugen Teodorovici si-a exprimat dorinta lansarii unui sistem informatic unic (care sa ofere transparenta in ceea ce priveste fondurile europene), prin intermediul caruia contribuabilii sa cunoasca situatia in care se afla fiecare proiect in parte.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “Teodorovici incearca sa stimuleze absorbtia de fonduri UE cu avertizari”

  1. Geo spune:

    Inca un ministru care n-are habar de domeniul pe care il pastoreste. Intarzierile sunt in principal pentru ca beneficiarii intocmesc Cererile de Rambursare in bataie de joc, pentru ca sistemul e in asa fel structurat incat unii n-au aproape nimic de lucru si se uita ca pensionarii pe geam in timp ce altii n-au nicio sansa sa respecte termenele decat daca verifica superficial si lasa greseli sa treaca. Parca se vrea o verificare superficiala, parca se vrea folosirea dubioasa a banului public. In plus, ce povesti sunt acestea atata vreme cat nici macar schizofrenicii nu sunt dati afara din sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.