Fonduri europene: Guvernul permite semnarea mai multor contracte de finantare pentru firme in POR. De ce este important

Bani-pixabay.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) va putea supracontracta mai mult decat pana acum, semnand un numar mai mare de contracte de finantare a firmelor mici si mijlocii (IMM), a decis, joi, Guvernul, printr-o ordonanta. Masura ar putea sa conduca la recuperera unor decalaje legate de slaba absorbtie a fondurilor europene.

Ordonanta de urgenta 40/2015, privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, prevede ca Autoritatea de Management al POR 2014-2020 este autorizata sa incheie/sa emita contracte/decizii/ordine de finantare a caror valoare poate determina depasirea cu 100% a sumelor alocate.

Joi, Guvernul a majorat limita la 200% pentru o serie de proiecte de pe axa II a POR, destinata IMM-urilor: „Prin exceptie de la alin.(1) lit. a), pentru autoritatea de management Programul operational regional, pentru Axa prioritara 2 – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, limita este de 200% pentru proiectele care intra sub incidenta regulilor de ajutor de stat.”

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.