S-a anuntat cand se cer ajutoarele de stat pentru firmele care fac investitii de min. 3 milioane Euro in Romania

bani_plic.jpg

Guvernul a anuntat, joi, cand incepe sesiunea de depunere a cererilor de finantare prin care firmele private care fac investitii de minimum 3 milioane de euro pe proiect pot obtine ajutoare de stat de maximum 50% din cheltuielile eligibile, in noua schema privind investitiile cu impact major.

Din 27 august 2018 vor putea antreprenorii sa depuna la Ministerul Finantelor Publice (MFP) cererile de finantare si celelalte documente necesare pentru fondurile de la bugetul de stat in baza HG 476/2018 privind modificarea si completarea HG 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie.

“Incepand cu 27 august, vor putea fi depuse cererile de acord de finantare pentru schema de ajutor de stat, avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie”, a anuntat premierul Viorica Dancila. Cererile de finantare vor fi depuse in sesiune continua, a mai spus ea.

Recent, prin hotararea mentionata, Guvernul a scazut pragul minim de investitie pe care trebuie sa-l intruneasca firma pentru a primi ajutor, de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro (13,5 milioane lei). Vechiul prag a fost criticat de multi antreprenori romani, care s-au plans ca in general firmele romanesti private nu au forta financiara pentru a realiza o investitie de minimum 10 milioane de euro, motiv pentru care schema de ajutor de la bugetul de stat al Romaniei sprijinea mai degraba investitori straini care creau locuri de munca in Romania.

Ajutorul de stat va avea intensitati diferite, in functie de locul investitiei:

  • In municipul Bucuresti, ajutorul va fi de 10% din valoarea eligibila a investitiei, dar nu mai mult de 7,5 milioane de euro.
  • Regiunea Vest si judetul Ilfov: 35%, dar nu mai mult de 26,25 milioane euro.
  • Restul tarii: 50%, dar nu mai mult de 37,5 milioane euro, ajutor de stat.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.