Fonduri europene pentru construirea unei noi clădiri pentru Liceul Tehnologic din Sebeș

Bani-pixabay.jpg

Peste 5,8 milioane euro finanțare nerambursabilă vor fi folosiți în această nouă inițiativă pentru modernizarea unei importante școli din municipiul Sebeș. Contractul de finanțare nerambursabilă în valoare totală de circa 7,7 milioane euro, a fost semnat azi la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia, de către Dorin Nistor, primarul din Sebeș și Simion Crețu, directorul general ADR Centru. Prin Axa Prioritară 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții privind investițiile în educație și formare, se urmărește construirea unei clădiri noi pentru Liceul Tehnologic Sebeș, având funcțiuni bine definite, în care procesul educațional de implementare a metodelor pedagogice actuale să se desfășoare în condiții optime, pentru mai mult de 860 elevi și cadre didactice.

“Îmbunătățirea condițiilor de studiu, dar și construcția unei instituții de învățământ emblematice pentru orașul nostru sunt priorități locale. Fiindcă multe din actualele clădiri ale școlilor din Sebeș au fost construite în perioada până prin 1980 au și capacitate redusă, au performanțe energetice slabe și nu răspund cerințelor moderne în educație. Mai avem în derulare un proiect în oraș, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii secției ”CONTAGIOASE” de la Spitalul Municipal și am pregătit și sperăm să contractăm un proiect important pentru modernizarea sistemului de iluminat public în zona Kogălniceanu-Valea Frumoasei. Pentru noi, acum, investițiile în infrastructura educațională reprezintă o prioritate, deoarece asigură desfășurarea cursurilor într-un cadru adecvat studiului și performanței. După ce vom finaliza acest proiect, elevii vor studia în săli de clase moderne, profesorii vor putea preda în condiții adecvate, iar părinții vor putea lucra liniștiți fiindcă școala le asigură copiilor educație în într-un mediu mai bun”, a declarat domnul Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Proiectul de ”Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș” are o valoare totală de 35.855.583,39 lei, din care 27.308.048,99 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, diferența dintre cele două sume fiind fondurile proprii ale municipalității alocate pentru realizarea activităților. Perioada de implementare a acestui proiect este estimată a se încheia în 31.03.2022. Această inițiativă are ca scop creșterea calității și atractivității educației și asigurarea unei baze materiale educaționale moderne, prin dotarea unității de infrastructură extinse prin proiect (corp școală, sală de sport) și achiziționarea de obiecte de inventar/ mijloace fixe necesare desfășurării procesului educațional.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.