Fonduri europene pentru dezvoltatori blockchain, tehnologia din spatele bitcoin

white-1_0.jpg

Pana in 2020, Comisia Europeana va finanta proiecte care ar putea fi bazate pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain, in valoare de pana la 340 de milioane de euro.

Comisia Europeana finanteaza din 2013 proiecte in domeniul tehnologiei blockchain prin programele de cercetare ale Uniunii Europene PC7 si Orizont 2020.

Inovatorii si intreprinzatorii europeni ofera deja solutii bazate pe tehnologia blockchain. Actori importanti din sectoarele traditionale, de exemplu, bancile, societatile de asigurari, bursele de valori, societatile de logistica etc., sunt implicati in proiecte-pilot in domeniu. Multe state membre au anuntat initiative in acest sens, intentionand sa consolideze utilizarea tehnologiei blockchain.

Tehnologiile blockchain, care stocheaza blocuri de informatii ce sunt distribuite la nivelul unei intregi retele, sunt considerate a reprezenta un progres major in domeniu, intrucat asigura un nivel ridicat de trasabilitate si securitate a tranzactiilor economice online.

Odata stocate, inregistrarile din blockchain nu pot fi manipulate fara a lasa in urma o pista clara.

Se estimeaza ca aceste tehnologii vor avea un impact semnificativ asupra serviciilor digitale si vor transforma modelele de afaceri dintr-o gama larga de domenii, cum ar fi sanatatea, asigurarile, finantele, energia, logistica, gestionarea drepturilor de proprietate intelectuala si serviciile guvernamentale.

Comisia Europeana doreste sa porneasca de la initiativele existente, sa se asigure ca acestea pot functiona la nivel transfrontalier, sa consolideze competentele si sa abordeze provocarile create de noile paradigme generate de tehnologia blockchain (cum ar fi dezintermedierea, increderea, securitatea si trasabilitatea din faza de proiectare).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.