Fonduri europene pentru Spitalul din Zimnicea. Proiectul este derulat in parteneriat cu municipalitatea din Svishtov

646x404.jpg

Spitalului din Zimnicea ii revine suma de 726.872,49 euro, in urma implementarii unui proiect cu fonduri europene numit „Sanatatea ta conteaza!”.

Spitalul din Zimnicea este beneficiar al proiectului „Sanatatea ta conteaza! – Modernizarea spitalelor din Zimnicea si Svishtov”, proiect finantat in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria. Valoarea totala a proiectului este de 1.475.894,96 euro.

Spitalului din Zimnicea ii revine suma de 726.872,49 euro, iar Spitalul din Svishtov va beneficia de o finantare in valoare de 749.022,47 euro. Proiectul presupune si o contribuie de 2% din partea municipalitatilor celor doua orase. La unitatea spitaliceasca din Zimnicea, modernizarea va consta in achizitionarea de echipamente medicale care vor contribui la cresterea numarului de cetateni care au acces la tratamente moderne si la o diagnosticare de calitate inalta si complexitate crescuta.

Echipamentele vor asigura acordarea unor tratamente de calitate pentru diferite tipuri de afectiuni printr-o diagnosticare timpurie. Proiectul prevede achizitionarea de aparatura si echipamente medicale pentru toate sectiile medicale ale unitatii spitalicesti.

”Dotand spitalul orasenesc il facem mai atractiv pentru cadrele medicale tinere, care termina Medicina. Vrem, astfel, sa atragem medicii la Zimnicea, pentru a nu mai fi obligati sa plece in alte tari. in plus, cetatenii din Zimnicea si din comunele invecinate vor veni la spitalul nostru si vor beneficia de servicii medicale de inalta calitate”, a declarat primarul orasului Zimnicea, Petre Parvu.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, urmand sa fie finalizat in 2018. O alta componenta importanta a proiectului consta in cresterea cooperarii transfrontaliere in domeniul serviciilor de sanatate publica intre Zimnicea si Svishtov prin realizarea unor schimburi de experienta si bune practici intre personalul medical din cele doua spitale care fac obiectul activitatilor proiectului. Proiectul prevede cate doua schimburi de experienta si bune practici de trei zile pentru 20 de angajati ai spitalului din Zimnicea si 20 de angajati ai spitalului din Svishtov.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.