Fonduri nerambursabile pentru acces imbunatatit la energie

carton-simplu-cif-vizual.png

Fondul pentru Inovare Civica (CIF) ofera finantari nerambursabile pentru organizatiile neguvernamentale care doresc sa deruleze actiuni de implicare in comunitate in vederea accesului imbunatatit la energie. Finantarea fiecarui proiect poate ajunge pana la 60.000 de lei.

Ajuns la cel de-al saptelea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civica (Civic Innovation Fund – CIF) este un program de finantare sustinut exclusiv de donatori privati. Componenta Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie, derulata cu sprijinul Enel Romania, incurajeaza actiunile de mobilizare civica ce vizeaza imbunatatirea accesului la energie, abordand efectele saraciei energetice.

Saracia energetica se refera fie la lipsa conexiunii fizice la retelele electrice, fie la dificultatea unei gospodarii de a-si asigura energia la costuri accesibile. Studiile arata ca zeci de mii de gospodarii din Romania nu sunt conectate la reteaua de electricitate (cele mai recente studii vorbesc despre circa 30.000, in timp ce Strategia Energetica a Romaniei elaborata in 2016 indica un numar mai mare). Cele mai frecvente efecte ale saraciei energetice sunt cele legate de marginalizarea sociala, probleme de sanatate cauzate de incalzirea deficitara sau de conditiile necorespunzatoare de gatit, obstacole in parcursul educational sau somajul. Saracia energetica genereaza un cerc vicios al datoriilor, al penalitatilor si al deconectarii de la retea sau al interventiilor neautorizate la retea.

Pot candida in cadrul prezentului apel de proiecte organizatii neguvernamentale infiintate in Romania, in calitate de unic aplicant sau in parteneriat cu alte organizatii neguvernamentale, grupuri civice, institutii publice sau firme. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie este 20 iunie 2018, ora 16.00.

Proiectele trebuie sa vizeze derularea de activitati in Bucuresti sau in judetele Arad, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timis, Tulcea, cu precadere. Pot fi, de asemenea, finantate proiecte care nu vizeaza un anumit judet, ci au un impact la nivel national.

Proiectele castigatoare pot beneficia de sprijinul Enel Romania, care ofera expertiza tehnica in implementarea acestora. De asemenea, angajatii Enel pot participa ca voluntari in proiecte.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top