Fonduri nerambursabile pentru cooperare in domeniul invatamantului

carte3Uniunea Europeana a lansat apelul de propuneri de proiecte pentru Cooperare in domeniul invatamantului superior si formarii profesionale intre Uniunea Europeana si Australia si Uniunea Europeana si Republica Coreea.

Pot depune proiecte: institutii de invatamant superior si / sau institutii de formare profesionala postliceala.

Pentru Proiectele comune de mobilitate (PCM) se acorda sprijin pentru a permite consortiilor de institutii de formare profesionala postliceala din UE si tarile partenere sa desfasoare programe comune de studii si de formare si sa puna in aplicare mobilitatea in randul studentilor si cadrelor universitare. Sprijinul include finantare in suma forfetara pentru administrare, burse pentru studenti si membrii personalului academic si administrativ. Un consortiu care depune o cerere pentru un proiect comun de mobilitate ITI-PCI trebuie sa includa cel putin trei institutii de formare profesionala postliceala din trei state membre diferite ale UE si cel putin doua astfel de institutii din tara partenera.

Pentru Proiectele privind diplomele comune (PDC) se acorda sprijin in vederea dezvoltarii si punerii in aplicare a programelor privind diplomele mixte/duble sau comune. Sprijinul include finantare in suma forfetara pentru activitatea de dezvoltare si administrare, burse pentru studenti si membrii personalului academic si administrativ. Un consortiu care depune o cerere pentru un proiect privind diplome comune ITI-PCI trebuie sa includa cel putin doua institutii de invatamant superior din doua state membre diferite ale UE si cel putin doua institutii din tara partenera.

Cererile trebuie sa fie trimise cel tarziu la 30 martie 2012.

Mai multe detalii despre acest program, gasiti pe Finantare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.