Fonduri nerambursabile pentru proiecte de cercetare in domeniul pescuitului si acvaculturii

barca_pescuit1.jpg

Cel de-al doilea apel in cadrul proiectului COFASP Cooperarea in pescuit, acvacultura si procesarea fructelor de mare” a fost lansat pe 15 februarie 2015. Acest proiect ERA-NET urmareste realizarea unor actiuni directe in domeniile pescuitului, acvaculturii si fructelor de mare, fiind o componenta a strategiei Europene 2020.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17.06.2015
Buget alocat: 500.000 euro

pesti_galantarCare sunt temele vizate?

  • Optimizarea resurselor, cartografierea și reducerea amprentei ecologice, durabilitatea mediului de acvacultura, pescuit, procesarea fructelor de mare și interactiunea cu alte produse;
  • Rentabilitatea productiei de fructe de mare pe termen lung; trasabilitatea unor specii noi si a produselor din fructe de mare de cea mai mare preferinta pe piata;
  • Acvacultura – sanatate, bolile animalelor si bio-protectia in acvacultura;
  • Pescuit – sisteme eficiente de management, « multi-stakeholder » pentru gestionarea incertitudinii  in implementarea unui ecosistem bazat pe management.

Proiectul are 26 de parteneri din 15 tari europene si isi propune urmatoarele obiective principale:

  • Stabilirea bazelor de exploatare in concordanta cu principiile de precautie si cresterea inovatiei si a competitivitatii in sectoarele primare ale pescuitului si acvaculturii iar ulterior si in cadrul procesarii fructelor de mare si distributiei lor catre consumator;
  • Definirea documentelor stiintifice, a informatiilor si a datelor necesare pentru a sustine actualizarea/revizuirea Politicilor Comune pentru Pescuit (CFP) asigurand  implementarea acestora  cu succes, prin programe nationale de cercetare complementare si sisteme de monitorizare, informare si «data sharing» necesare.

Pe durata implementarii proiectului COFASP se vor lansa trei apeluri. Acesta este cel de al II-lea apel si presupune o singura etapa pentru care pre-inregistrarea este obligatorie.

Cine poate aplica?

Consortiile de proiect sunt considerate eligibile daca sunt alcatuite din cel putin trei tari partenere in cadrul proiectului COFASP, tari care finanteaza apelul.

Institutiile de cercetare, publice sau private si companiile private care aplica pentru finantare,  trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte.

Bugetul Romaniei pentru acest apel este de 500.000 euro.

Propunerile de proiecte se incarca in sistemul electronic COFASP pana la data de 17 iunie 2015. Pre-inregistrarea in sistemul electronic este obligatorie si trebuie facuta pana la data de 15 aprilie 2015.
 
Persoane  de contact:
Domnica COTET
e-mail: [email protected]
tel: +4 021 302 38 80

Andreea POPA
e-mail: [email protected]
tel: +4 021 307 19 18

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: UEFISCDI.gov.ro
Finantator: Guvernul Romaniei

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.