Fonduri pentru reformarea si modernizarea invatamantului superior

carte2Programul Tempus promoveaza cooperarea institutionala vizand reforma si modernizarea sistemelor de invatamant superior in tarile partenere. Programul contribuie la crearea unei zone de cooperare in domeniul invatamantului superior care implica Uniunea Europeana si tarile partenere din vecinatatea sa.

Cele doua instrumente principale de cooperare prin intermediul prezentei cereri de propuneri Tempus sunt:

  • Proiecte comune: proiecte cu o abordare “de jos in sus”, avand drept scop modernizarea si reforma la nivel institutional (universitar). Proiectele comune au drept scop transferul de cunostinte intre universitati, organizatii si institutii din UE si din tarile partenere, precum si intre entitati din tari partenere, dupa caz;
  • Masuri structurale: proiecte care sunt destinate sa contribuie la dezvoltarea si reforma sistemelor de invatamant superior din tarile partenere, sa imbunatateasca gradul lor de calitate si relevanta si sa creasca convergenta voluntara cu evolutiile comunitare. Masurile structurale vizeaza interventii destinate sa sprijine reforma structurala a sistemelor de invatamant superior si dezvoltarea cadrului strategic la nivel national.

In baza acestei cereri, pot fi finantate proiecte nationale si multinationale.

Cererile trebuie sa fie trimise cel tarziu la 23 februarie 2012.

Mai multe detalii despre acest program, gasiti pe Finantare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.