Comunitatile locale riverane Dunarii din Romania se conecteaza la tabloul de comanda al SUERD

CIO-SUERD logo~ Reuniunea Speciala CIO-SUERD, Palatul Parlamentului, 26 septembrie 2013 ~

Avandu-l ca Invitat Special de Onoare pe vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, E.S. Dl Prof. Dr. Mihai Tanasescu, in ajunul marilor evenimente gazduite in acest an de Romania – Forumul Anual al Dunarii (28-29 octombrie 2013) si Dialogul Financiar Dunarean (30-31 octombrie 2013), in prezenta unor inalti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti si ai principalelor ministere, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), care va primi oficial cu acel prilej numele marelui diplomat si scriitor Jean Bart, organizeaza la Palatul Parlamentului, cu amabilul sprijin al Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor, o Reuniune Speciala a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii destinata fondarii primei structuri la nivel national: Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania – CLDR .

In acest context solemn, dar si inter-activ, va fi prezentata public si promovata Declaratia – Apel a Platformei CLDR in atentia Guvernului Romaniei si a Comisiei Europene, text care va repertoriaza succint atuurile romanesti, precum si formuleaza un set de recomandari constructive pentru cresterea gradului de functionalitate a activitatii organismelor SUERD si a modalitatilor de promovare, implementare si evaluare a impactului proiectelor SUERD in Romania, mai ales prin fluidizarea unui lobby institutional eficient in relatia cu Coordonatorul pentru Cooperare SUERD si cu DG Regio-Comisia Europeana, precum si a unei bune pregatiri a proiectelor romanesti prin centrele de competitivitate si training deja create sau pe cale de a fi create sub egida CLDR si cu sprijinul CIO-SUERD si al Fundatiei GIEDD.

La final, de asemenea, vor fi desemnate o serie de noi personalitati in calitate de “Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunarii”, desemnare onorifica, menita sa faca mai pregnanta prezenta romaneasca pe scena dunareana si sa maximizeze sansele de atragere a finantarilor cele mai adecvate si participarea la proiectele fanion si la cele majore, indeosebi, in cadrul procesului de implementare SUERD coordonat de Comisia Europeana si de Ministerul Afacerilor Externe.

Partenerii Reuniunii Speciale CIO-SUERD sunt: Senatul Romaniei, Camera Deputatilor Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate, Fundatia GIEDD, Camera de Comert Bilaterala Bulgaria-Romania, Catedra Internationala Onorifica SUERD si EUROLINK – House of Europe.

Sponsori Tehnici: Beautik, Lush, Phaeton Gala, Ethic Wine. Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, “EU-RO Clearing Funds”. Colaborator PR: Denis Radu.

Informatii suplimentare pot fi consultate pe siteul: www.houseofeurope.ro/SUERD/CIO-SUERD.html sau contactand Secretariatul Consortiului Organizatoric la: [email protected] sau tel./fax: 021.2304997 (persoana de contact: Sandu Zamfirescu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.