Fonduri REGIO pentru cresterea gradului de confort al unei case de copii din Tirgu Mures

copii2.jpg

copiiPrin fondurile nerambursabile Regio, derulate la nivelul Regiunii Centru de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Centru (ADR Centru), un nou contract de finantare nerambursabila sustine modernizarea unei case de copii din Tirgu Mures.

Proiectul de “Modernizare si mansardare cladire casa de copii” depus de Fundatia Kiwi cu o valoare totala de 687.000 lei, urmareste cresterea gradului de confort si siguranta al copiilor din casa de copii, dar si diversificarea serviciilor si a spatiilor existente.

Contractul de finantare a fost semnat de catre domnul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), de catre reprezentantul Fundatiei Kiwi, doamna Luminita Micliuc si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Casa Bucuriei, administrata de catre Fundatia Kiwi, are la baza activitatea de ajutorare a copiilor si tinerilor. Prin fondurile alocate prin proiect, reprezentantii fundatiei isi doresc sa continue sa ofere fiecarui copil gazduit dreptul la o familie care sa-l iubeasca, sa-l ocroteasca si sa-l creasca, o sansa in plus la un destin deosebit.

Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional (POR), domeniul 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru.

Proiectul are o valoare totala de 687 000 lei, din care 515 000 lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului. Modernizarea Casei de copii a Fundatiei Kiwi din orasul Tirgu Mures va fi realizata prin lucrari de imbunatatire a spatiilor disponibile, lucrari de reabilitare termica si estetica a cladirii. in prezent, Fundatia asigura servicii de cazare si masa pentru un numar de 7 copii abandonati.

Prin realizarea acestei investitii se vor crea conditii de viata mai bune pentru copiii centrului, urmand ca la finalizarea proiectului numarul de copii ce vor fi adapostiti in centru sa creasca la 10. Fondurile solicitate prin proiect vor asigura bugetul necesar pentru modificarea unei parti din acoperis, prin construirea unei incaperi cu baie proprie, cu rol de sala de studiu. In exterior se vor realiza lucrari de amenajare a gradinii, pentru a organiza locuri de joaca pentru copii si lucrari de reabilitare termica a cladirii. De asemenea, vor fi modernizate dotarile in bucatarie si va fi achizitionata o masa de tenis, biciclete, o masina de spalat rufe si mobilier pentru noile spatii.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.