Fost primar, trimis la inchisoare dupa ce a fraudat fondurile UE

Otonel_Slabu2.jpg

Otonel_Slabu2Otonel Slabu, fost primar in Popricani (judetul Iasi), va sta cinci ani dupa gratii daca sentinta de ieri va ramane definitiva.

Pedepse usturatoare in dosarul in care fostul primar al comunei Po­pricani a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie.

Magistratii din cadrul Judecatoriei Bacau au decis, in prima instanta, sa il condamne la cinci ani de inchisoare cu executare pe Otonel Slabu.

Aceeaşi condamnare a primit-o şi Monica Crişmaru, inginer agronom in cadrul Primariei Popricani, in timp ce Vasile Zvorişteanu a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare.

Cei trei au fost acuzati de catre procu­rorii Directiei Nationale An­ti­coruptie ca ar fi obtinut in mod fraudulos aproximativ 1,2 milioane de lei din fondurile Uniunii Europene.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008-2011, a formulat mai multe cereri in numele unei asociatii de crescatori de animale fictive, beneficiind de sprijinul primarului Otonel Slabu şi al inginerului agronom de la primarie Monica Crişmaru.

“Zvorişteanu Vasile a prezentat mai multe inscrisuri – contracte de arendarea a paşunii comunale, actul constitutiv al pretinsei asociatii, tabelele nominale cu membrii asociatiei, adeverinte emise de Primaria Popricani – intocmite in fals de inculpatiii Slabu Otonel, primar al comunei Popricani şi de Crişmaru Monica. in realitate, banii nu au fost folositi in scopurile pentru care au fost acordati (intretinerea su­prafetelor de paşune), ci au fost insuşiti de catre inculpati”, au precizat procurorii DNA.

Cei trei vor trebui acum sa plateasca din buzunar banii obtinuti pe nedrept. Sentinta nu este definitiva şi poate fi atacata cu apel. Otonel Slabu nu a raspuns ieri la telefon pentru a-şi expune un punct de vedere.

Sursa: Ziarul de Iasi

Sursa foto: Agenda de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.