FP7-2013: Cooperare internationala

cooperare1.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Cercetarea internationala si dezvoltarea vor contribui la productia de bunuri publice globale si vor ajuta la micsorarea diferentelor care exista intre diferite tari din lume. Exista deja o cantitate importanta de cunoastere stiintifica in lume care amelioreaza standardul de viata al celor care locuiesc in tarile in curs de dezvoltare precum si pe cel al cetatenilor europeni.

O mai mare participare a cercetatorilor si a institutiilor de cercetare din tarile terte care aplica restrictiile necesare in problemele de securitate pentru a respecta aspectele de confidentialitate in cadrul sectoarelor tematice. Ele vor fi incurajate sa profite de ocazie – si printr-o cercetare in cooperare sau prin parteneriat.

Actiuni de cooperare specifice in fiecare domeniu tematic dedicate tarilor terte in cazul interesului reciproc, sa coopereze pe subiecte specifice selectate pe baza nevoilor si nivelelor tehnologice si stiintifice. Aceste actiuni sunt asociate ori cu intelegeri de cooperare bilaterala ori cu dialoguri multilaterale intre UE si aceste tari sau grupuri de tari si vor servi ca instrumente privilegiate pentru aplicarea cooperarii intre UE si aceste tari. In special, aceste actiuni sunt:

  • Actiuni care au ca scop consolidarea capacitatilor de cercetare a tarilor candidate si a tarilor invecinate;
  • Activitati de cooperare care urmaresc tarile in curs de dezvoltare si in curs de aderare accentuandu-se nevoile lor specifice in diferite sectoare ca de exemplu sanatate, agricultura, pescuit si mediu si aplicarea acestora in conditiile financiare adaptate capacitatilor lor.

Cooperarea internationala sub PC7 va integra in continuare UE in comunitatea internationala si astfel va sprijini evolutia cercetarii si a tehnologiei in acele tari care isi construiesc propria capacitate de cunoastere. Acestea vor duce, pe de o parte, la imbogatirea cercetarii europene cu cunostinte generate in lume, iar pe de alta parte, va intensifica cunoasterea de tehnologie si stiinta precum si competenta societatilor si companiilor in tarile in curs de dezvoltare.

Linii de finantare (open calls):

  • Bi-regional coordination of S&T cooperation including priority setting and definition of S&T cooperation policies (INCO-NET) – buget alocat 12.300.000 euro;
  • Supporting the coordination of national and regional policies and activities of Member States and/or Associated countries in the field of international cooperation – Activity ERA-NET/ERA-NET PLUS – buget alocat 10.000.000 euro;
  • Bilateral coordination for the enhancement and development of S&T Partnerhips (BILAT) – buget alocat 8.000.000 euro;
  • Supporting the awareness raising of Horizon 2020 in the third countries (INCO-H2020) – buget alocat 1.000.000 euro;
  • Reinforcing cooperation with European Neighbourhood Policy countries on bridging the gap between research and innovation (R2I-ENP) – buget alocat 9.500.000 euro.
Cererile trebuie depuse pana la 18 decembrie 2012, ora 17.00.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.