Fraude cu fonduri europene in Programul “Internet in scoala ta”

rise-project.png

rise-projectDNA a demarat o noua ancheta in cazul Programului “Internet in scoala ta”, in care Sebastian Ghita, a incheiat cu Ministerul Educatiei un contract de 120 de milioane de lei

Procurorii au depistat un personaj-cheie in dosar si anume Ciprian Ghioc, fost angajat al lui Sebastian Ghita si director tehnic la Avitech Co, castigatorul licitatiei privind informatizarea scolilor romanesti in cadrul programului guvernamental mentionat. De asemenea, in 2009,  in calitate de sef al Agentiei pentru Protectia Mediului, acesta punea un alt contract IT de 20 de milioane de euro direct in bratele firmelor controlate de Sebastian Ghita. 

In prezent, Ghioc este directorul general al Autoritatii de Management a POS Mediu – organismul care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene pentru sectorul de mediu, subordonat Ministerului Mediului. Chiar si aici, Ciprian Ghioc a intermediat un contract cu una din firmele lui Ghita care a vandut “aplicatii IT pentru asigurarea functionalitatii resurselor informatice ale AM POS Mediu” in septembrie 2012.

Mai multe detalii: www.riseproject.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.