”Fraude grosolane” în programele PNDL, sesizate la DNA: Strat de asfalt înjumătățit

drum-fonduri-europene.jpg

Ministerul Dezvoltării a transmis la DNA sesizări privind lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, pentru G4Media.ro.

”Sunt uimit, unele cereri de decontare sunt grosolane, au trimis facturi pentru lucrări sau produse care nu există”, a spus Ștefan. Sesizările au venit în urma controalelor făcute de echipe mixte de la Corpul de control al ministrului și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Ministrul Ștefan a relatat câteva exemple de fraude trimise pentru decontare la Minister:

  • În județul Neamț, în două comune au existat proiecte de modernizare a drumurilor locale, comunale și sătești, în valoare de 8,4 milioane de lei și, respectiv, 5 milioane de lei, executate de aceeași firmă. Autoritățile locale au trimis pentru decontare facturi pentru lucrări care pur și simplu nu erau executate pe teren (acostamente și rigole), deși în facturi apăreau ca fiind realizate. Primarul a avizat cererile de decont.
  • Într-o comună din județul Giurgiu, un proiect pentru asfaltare de peste 4 milioane de lei. Conform contractului, ar fi trebuit să avem un strat de 47 cm de nisip, strat de uzură și asfalt. Inspectorii au găsit dimensiunea stratului la mai puțin de jumătate.

”Ce s-a întâmplat cu restul de materiale?”, se întreabă ministrul Dezvoltării.

  • În județul Gorj, la un proiect de realizare a sistemului de canalizare și apă menajeră. La data verificării, Corpul de control a constatat… Mai multe detalii aici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.