Fundația Nouă ne pasă continuă și în luna decembrie derularea programului de Granturi Nouă ne pasă, un instrument de sprijin financiar pentru organizațiile non-guvernamentale și instituțiile de învățământ ce doresc să rezolve probleme în educație.
Apelul de proiecte pentru luna decembrie a fost lansat pe data de 6.12.2021, cu un buget disponibil de 111.000 lei și poate fi accesat pe pagina nouanepasa.ro/granturi. Apelul va fi activ până la atingerea numărului de 50 aplicații înscrise sau timp de maximum 10 zile de la lansare. Acest apel este cel de-al doilea din rândul celor 9 apeluri organizate pentru programul de Granturi.
La primul apel de proiecte, desfășurat în luna noiembrie, au răspuns 5o de ONG-uri mici și medii, precum și instituții de învățământ. Prin evaluarea lor, Fundația Nouă ne pasă a urmărit identificarea acelor proiecte care propun soluții cu impact măsurabil, care să contribuie la creșterea nivelului de educație în comunități neglijate prin modele testate sau inovatoare de intervenție.
Patru dintre aceste proiecte propuse au fost selectate pentru finanțare:
- Clubul Copiilor Laslea propus de Asociația Casa Naturii
- Școala de povești propus de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture
- Educație necondiționată pentru fiecare propus de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud
- Cu mic, cu mare . . . prin Univers propus de Asociația Studenților Fizicieni a Universității București
Despre programul de Granturi Nouă ne pasă
Bugetul total al programului este de 1.000.000 lei, iar bugetul aferent fiecăruia dintre cele 9 apeluri este de 111.000 lei. Suma maximă care poate fi accesată de un aplicant este de 60.000 lei/proiect, iar perioada de implementare a unui proiect finanțat nu poate depăși 9 luni de zile. Un aplicant poate depune o singură aplicație într-un apel, iar dacă aceasta nu a fost declarată câștigătoare, nu mai poate fi depusă la următoarele apeluri de proiecte.
În cadrul ediției 2021 – 2022, vor putea aplica pentru finanțare organizații non-guvernamentale cu venituri mai mici de 500.000 lei/an, cu minim 1 an vechime, precum și instituții de învățământ.
Depunerea proiectelor se va realiza exclusiv online prin intermediul site-ului nouanepasa.ro/granturi.
Proiectele cu șanse de câștig vor trebui să adreseze o problemă specifică a unui grup de beneficiari dezavantajați, să propună o metodă de rezolvare eficientă și scalabilă, cu impact ce poate fi măsurat în mod obiectiv. Organizațiile aplicante trebuie, de asemenea, să fie ancorate și recunoscute în comunitatea vizată, să dovedească o posibilitate operațională de implementare a proiectului, să propună o echipă capabilă și să aibă capacitate de monitorizare și raportare.
Sursa: CSR Media