Finantele vor organiza licitatie pentru formarea personalului care gestioneaza fonduri europene

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va organiza in 22 octombrie o licitatie pentru contractarea de servicii referitoare la formarea personalului institutiilor romanesti implicate in managementul instrumentelor structurale, potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a institutiei.

Contractul prevede furnizarea, la nivel de baza si avansat, a cunostintelor necesare privind managementul performantelor programelor si proiectelor, elaborarea ghidurilor solicitantilor si managementul solicitarilor de finantare, monitorizarea, evaluarea si managementul fondurilor structurale si de coeziune.

MEF urmareste contractarea de servicii de training, la nivel de baza, pentru minimum 300 persoane din cadrul autoritatilor de management si organismelor intermediare implicate in managementul instrumentelor structurale, de training, la nivel avansat, pentru minim 150 persoane din cadrul aceleiasi institutii, responsabile de controlul si managementul financiar al proiectelor finantate.

Acest modul va fi completat cu schimb de experienta, in acest domeniu, in alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

In plus, MEF doreste sa contracteze servicii de formare profesionala pentru minim 300 persoane din cadrul autoritatilor de management si organismelor intermediare, organizatiilor non-guvernamentale, precum si alte institutii ale administratiei publice.

Acestea trebuie sa fie implicate in elaborarea ghidurilor solicitantilor si managementul solicitarilor de finantare, precum si formare, a minimum 100 de persoane din institutie, in domeniul auditului pentru fondurile de post-aderare.

Ministerul estimeaza ca valoarea serviciilor, fara taxa pe valoarea adaugata (TVA), s-ar putea ridica la 5,2 milioane lei, iar contractul se va derula pe o perioada de 18 luni de la data semnarii.

Garantia de participare la licitatie este de 100.000 lei (27.322,4 euro) fara TVA, in vreme ce garantia de buna executie este de 10% din valoarea contractului de achizitie publica de servicii, in lei fara TVA.

Finantarea contractului este asigurata din bugetul de stat pe anul 2008. In cadrul licitatiei va fi aleasa oferta economica cea mai avantajoasa – propunerea financiara fara TVA va avea o pondere de 51%, iar cea tehnica – de 49%.

In perioada 2007 – 2013, Romania va beneficia de fonduri europene de 19,21 miliarde euro, conform Cadrului National Strategic de Referinta.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.