Fundatia UniCredit sustine financiar 4 intreprinderi sociale din Romania

proiecte1.jpg

UniCredit Tiriac Bank si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu Fundatia NESsT, au desfasurat o competitie de proiecte de antreprenoriat social din Romania.

Competitia “Your choice, your project” s-a desfasurat in perioada 9 septembrie-26 octombrie si a vizat intreprinderi sociale existente. Astfel, ajutorul financiar oferit de Fundatia UniCredit va fi utilizat pentru extinderea sau consolidarea acestora.

Cu ajutorul NESsT, UniCredit a identificat intreprinderi sociale cu proiecte viabile aflate intr-un stadiu avansat de proiectare sau realizare, care vor fi finalizate cel tarziu pana in iunie 2013. A invitat 22 astfel de intreprinderi sa se inscrie in competitie, prin completarea unui formular care a inclus un business plan.

Din cele 19 intreprinderi care au raspuns invitatiei, un comitet format din sapte reprezentanti ai UniCredit Tiriac Bank si NESsT a ales patru proiecte castigatoare. Fiecare din acestea vor primi cate 7.500 de euro.

Proiectele castigatoare sunt:

  • Intreprinderea sociala ”Biohrana” a Asociatiei Prietenia. ”Biohrana” produce legume si fructe ecologice, pentru acoperirea necesarului Centrului de Socioterapie Pantelimon si pentru vanzare. Proiectul presupune constructia unei brutarii, care va crea locuri de munca pentru persoane cu dizabil itati intelectuale, va asigura necesarul zilnic de produse de panificatie al centrului si va contribui la finantarea acestuia cu pana la 20% din bugetul anual.
  • Intreprinderea sociala ”Alba ca Zapada” a Fundatiei ”Ajutati Copiii Romania”. „Alba ca Zapada” este o unitate protejata care presteaza 4 tipuri de servicii, realizate de  persoane cu dizabilitati: spalatorie, curatenie, croitorie  si ecologizarea spatiilor verzi.  Proiectul va crea 4 noi locuri de munca in echipa de servicii de curatenie, prin achizitia de utilaje profesionale.
  • Intreprinderea sociala ”PLAN INFO” a Fundatiei Ruhama (Oradea). PLAN INFO este un atelier care produce impletituri de nuiele, infiintat pentru cresterea ratei ocuparii fortei de munca in randul populatiei de etnie roma. Prin finantarea UniCredit, va fi concesionata si amenajata o plantatie de rachita si vor fi create 10 locuri noi de munca. 
  • Intreprinderea sociala ”Proiect MOZAIC” a Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor (Bucuresti). Proiect MOZAIC este o intreprindere sociala infiintata pentru a fructifica activitatea persoanelor cu dizabilitati printr-un produs complex si creativ: mozaicul. Proiectul isi propune consolidarea intreprinderii sociale, prin diversificarea gamei de produse si imbunatatirea  nivelului calitativ al acestora, mentinand cele 14 locuri de munca si crescand volumul vanzarilor.

Cele patru proiecte castigatoare au fost promovate pe platforma interna a Grupului, ”One Gate”, unde angajatii din Romania au votat proiectul preferat. Iar intreprinderea cu cele mai multe voturi (Biohrana) a primit un premiu suplimentar de popularitate, in valoare de 2.000 euro. Pe langa voturile acordate, angajatii UniCredit Tiriac Bank se vor implica si continuare, ca voluntari, in proiecte.

Sursa: Responsabilitate sociala.ro

One thought on “Fundatia UniCredit sustine financiar 4 intreprinderi sociale din Romania”

  1. TINTEA DORINET spune:

    FELICITARI SPONSORULUI.SI NOI AM INFIINTET O INTREPRINDERE SOCIALA LA PODENII NOI CU SPRIJINUL FUNDATIEI SOROS .DACA MAI SUNT ASTFEL DE PROIECTE IN VIITOR AM FI INTERESATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.