Orban i-a transmis lui Van Rompuy ca Romania e discriminata de corelarea coeziunii cu absorbtia

ompuy.jpg

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban a declarat la Bruxelles, ca i-a transmis luni seara lui Herman Van Rompuy ca Romania considera inacceptabila si discriminatorie corelarea din propunerea sa privind bugetul UE 2014-2020 intre alocarile pe Politica de Coeziune si rata de absorbtie.

Am sustinut foarte clar ca avem doua mari probleme legate de aceasta propunere: prima legata de paragraful 45 al documentului, care stabileste o legatura intre alocarile viitoare pentru politica de coeziune si rata de absorbtie din perioada 2007-2011“, a afirmat Orban, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, la finalul reuniunii Consiliului Afaceri Generale.

E pur si simplu discriminatorie la adresa unui stat membru si este incorecta, din moment ce aplici un algoritm, el trebuie aplicat identic pentru toate statele membre. Nu aplici un algoritm si dupa aia mai vii cu o alta formula ca sa-i tai unui stat membru o suma importanta pentru ca tu consideri ca e mult prea mare cresterea de alocari pentru Romania raportat la celelalte state membre“, a explicat ministrul Leonard Orban.

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Mai multe detalii: Gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.