GAL Asociatia ALUTUS (jud. Covasna) lanseaza o sesiune de depunere a proiectelor pentru 3 masuri PNDR

GAL_Alutus.jpg

GAL_AlutusIn cadrul  Programului National de Dezvoltare Rurala, Axa IV LEADER, Grupul de Actiune Locala (GAL) Asociatia ALUTUS REGIO Egyesület invita potentialii beneficiari din comunele: Aita Mare, Arcus, Batani, Belin, Bixad, Bodoc, Bradut, Ghidfalau, Malnas, Micfalau, Valea Crisului, Varghis, respectiv orasul Baraolt din judetul Covasna, la sesiunea de depunere a proiectelor pe urmatoarele masuri:

1. Masura 41-112L – INSTALAREA TINERILOR FERMIERI

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 41-112L sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de Finantare).

Categoriile de beneficiari eligibili sunt: persoana fizica, persoana fizica inregistrata si autorizata (individual si independent, ca pfa; ca intrprinzator titular al unei intreprinderi individuale), asociat si administrator unic al unei societati cu raspundere limitata – SRL.  

Fondul disponibil – suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect:
– Fondul disponibil pentru Masura 41-112L este de 348.000 Euro
– Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 40.000 Euro.  

Mentiune: Sprijinul pentru instalare este de 12.000 Euro pentru o exploatatie agricola de dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune sprijinul pentru instalare  poate creste cu 4.000 Euro/1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 Euro/exploatatie.

2. Masura 41-121L – MODERNIZAREA EXPLOATATIILOR AGRICOLE

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 41-121L sunt fermierii definiti conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practica in principal activitati agricole – activitate principala conform Certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comertului – a caror exploatatie este situata pe teritoriul tarii, are o dimensiune egala sau mai mare de 2 UDE, si care este inregistrata in Registrul unic de identificare/Registrul agricol.  

Fondul disponibil – suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect:
– Fondul disponibil pentru Masura 41-121L este de 34.128 Euro
– Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 34.128 Euro. Valoarea totala a unui proiect este de maximum 400.000 Euro.

Valabilitatea apelurilor: 08.05.2014 – 10.06.2014.

3. Masura 421 – IMPLEMENTAREA PROIECTELOR DE COOPERARE

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 421 sunt: 
– Grupuri de Actiune Locala beneficiare ale Masurii 431 – Sub-masura 431.2 “Functionarea Grupului de Actiune Locala, dobandirea de compeetente si animarea teritoriului” care au incheiat contract de finantare cu APDRP in cadrul acestei submasuri;
– Alte persoane juridice organizate in conformitate cu abordarea LEADER care isi desfasoara activitatea pe teritoriul unui Grup de Actiune Locala beneficiar al Masurii 431 – Sub-masura 431.2 “Functionarea Grupului de Actiune Locala, dobandirea de competente si animarea teritoriului”, care are incheiat contract de finantare cu APDRP in cadrul acestei sub-masuri.

Fondul disponibil – suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect:
– Fondul disponibil pentru Masura 421 este de 16.842 Euro.
– Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 16.842 Euro. Valoarea totala eligibila a unui proiect este de maximum 400.000 Euro.

Valabilitatea apelului: 20.05.2014 – 30.06.2014.

Cererile de finantare se depun pana la data de 10 iunie 2014, la biroul Asociatiei ALUTUS REGIO Egyesület, localitatea Baraolt, str. Minerilor, nr. 11/A, E1-04 (Centrul de Afaceri), jud. Covasna, 525100,  in zilele lucratoare in intervalul orar 9-12.

Informatii detaliate privind accesarea si derularea masuriilor sunt cuprinse in Ghidul Solicitatantului, care poate fi accesat pe pagina de web a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit: www.apdrp.ro. De asemenea la sediul GAL este disponibil varianta electronica (pe suport CD/DVD) si varianta tiparita a Ghidului Solicitantului.

Informatii suplimentare se pot obtine pe pagina de web: www.alutusregio.ro, respectiv personal la biroul din Baraolt. Telefon: 0267-378988. Programul de lucru cu clientii: luni-vineri, intre orele 9-15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.