GAL Timisoara a atras fonduri europene de aproape 7 milioane de euro, pentru dezvoltarea durabila a cartierelor

bani-ue.jpg

Grupul de Actiune Locala (GAL) Timisoara a finalizat procedurile pentru obtinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timisoara, reusind sa aduca in resedinta de judet aproape sapte milioane de euro.

Acesti bani vor fi impartiti aproximativ egal intre sectorul public si cel privat, iar in perioada imediat urmatoare GAL Timisoara va elabora ghidurile si va face publice procedurile pentru ca sumele sa poata fi accesate de reprezentantii autoritatilor publice, dar si de oameni de afaceri care doresc sa isi dezvolte afacerile.

“Am reusit sa semnam contractul cu reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si dispunem de aproximativ sapte milioane de euro, bani care, credem noi, pot ajuta comunitatea, fie ca vorbim de sectorul public, fie de cel privat. (…) Ne intereseaza in mod special sa se implementeze proiecte, sa aducem dezvoltare durabila si conditii de viata europene pentru toate cartierele din Timisoara, iar in cazul de fata vorbim de mai multe zone ale orasului care insumeaza peste 70 de mii de timisoreni”, a declarat presedintele GAL Timisoara, Catalin Tiuch.

In ceea ce priveste sectorul public, este vorba de aproximativ 3,6 milioane de euro destinati pentru asfaltare de strazi si trotuare, construire, reabilitare sau modernizare locuinte sociale, infiintare, modernizare, reabilitare locuri de joaca, reabilitare, modernizare infrastructura sociala si de sanatate. Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3,3 milioane de euro, bani ce pot fi accesati pentru diferite domenii, precum cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.