CNI a finalizat si predat catre beneficiari sase noi obiective de investitii

Foto_drum.jpg

Saptamana trecuta, Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a receptionat sase obiective de investitii: cinci asezaminte culturale, care au fost predate catre beneficiari, si un sector de drum comunal afectat de inundatii.

In cazul celor cinci asezaminte culturale, scopul principal a fost acela de a sustine activitatile socio-culturale la nivelul comunitatilor locale, contribuind la transmiterea elementelor traditionale catre generatiile viitoare din:

  • comuna Uriu – sat Cristestii Ciceului (jud. Bistrita – Nasaud);
  • sat Valea Loznei – comuna Lozna (jud. Salaj)
  • comuna Criciova (jud. Timis);
  • sat Benia – comuna Moldova Sulita (jud. Suceava);
  • comuna Zvoriştea (jud. Suceava).

Proiectele celor cinci asezaminte culturale au fost de diferite tipuri, in functie de recomandarile bazate pe studii specifice. Asadar, data fiind importanta acordata valorificarii traditiilor bistritene, proiectul centrului cultural si muzeistic din comuna Uriu a prevazut construirea unui asezamant cultural care sa confere conditiile necesare sustinerii activitaţilor socio-culturale la nivelul comunei. La asezamintele culturale din judetele Salaj si Timis au fost executate lucrari de reabilitare, modernizare si dotare, iar la cele din judetul Suceava au fost realizate in plus si lucrari de extindere.

In general, interventia CNI a presupus realizarea unor lucrari de consolidare, refacerea sau inlocuirea elementelor structurale degradate, interventii la nivelul finisajelor interioare si exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cladirilor, intervenţii la nivelul instalatiilor (electrice, termice, sanitare si de protecţie la incendiu), precum şi asigurarea utilitatilor, dotarilor si echipamentelor necesare.

In ceea ce priveste reabilitarea drumului comunal din localitatile Carbunari si stinapari (jud. Caras Severin), aceasta a avut drept scop redarea in circulatie a sectoarelor care au fost afectate de fenomene meteorologice, astfel incat traficul sa se poata derula normal si sa fie asigurata siguranta in exploatare. Astfel, conform studiilor specifice, a fost necesara aplicarea unor masuri de urgenta pentru punerea in siguranta si consolidarea strazilor. Prin interventia CNI, au fost evitate situatiile in care apele pluviale ar fi putut bloca accesul cetatenilor, prin dirjarea si evacuarea corecta a acestora.

In urma lucrarilor executate de CNI, obiectivele de investitii contribuie considerabil la imbunatatirea calitatii vietii socio-culturale a romanilor. Valoarea totala a contractelor aferente celor sase obiective a fost de peste 6,3 milioane de lei cu TVA.

Finantarea s-a asigurat, in conditiile legii, de catre MDRAP prin CNI S.A., in limita fondurilor alocate anual pentru Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.