Galaţi: Proiect de eficientizare energetică a Spitalului Clinic Judeţean în valoare de peste 35 milioane de lei

spital_hol.jpg

Consiliul Judeţean Galaţi (CJ) a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, în valoare de peste 35 milioane lei, fonduri europene, se arată într-o informare transmisă luni de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 35.223.190 de lei, fondurile fiind obţinute în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Este un proiect cu fonduri europene prin care vom înlocui toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, vom moderniza sistemul de distribuţie a agentului termic şi vom schimba echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, acolo unde este nevoie vom schimba toate uşile şi ferestrele, vom asigura climatizare în toate secţiile spitalului, vom moderniza climatizarea din sălile de operaţie şi vom înlocui toate cele 12 lifturi. Anveloparea unităţii medicale se va realiza cu plăci compozit, care îmbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi protejează clădirea împotriva excesului de umiditate. Acest proiect vine în completarea lucrărilor de consolidare a unităţii medicale”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În plus, vor fi introduse sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile şi va fi modernizată instalaţia electrică.

Durata de implementare a proiectului este de 17 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care două luni pentru proiectare. Pe lângă contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, proiectul prevede şi cheltuieli cu documentaţiile şi studiile necesare pentru pregătirea şi implementarea acestuia.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.