Gavrilescu: Capitala va face parte dintr-un proiect pe fonduri europene privind calitatea aerului

gabriela-firea-gratiela-gavrilescu.jpg

Bucurestiul va face parte dintr-un proiect pe care Ministerul Mediului il va depune la fonduri europene privind prognoza pe calitatea aerului, a declarat, marti, in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

“Suntem intr-un moment ultim. Se aproba Planul Integrat de Calitatea Aerului al Municipiului Bucuresti, pe site-ul Ministerului Mediului se afla spre dezbatere Ordinul privind implementarea si pentru alte municipii a planului de masuri pe calitatea aerului pentru zonele urbane care sunt aglomerate, dar mai avem ceva… Bucurestiul va face parte dintr-un proiect pe care Ministerul Mediului il va depune la fonduri europene privind prognoza pe calitatea aerului. Ne-am propus sa avem un oras, un municipiu mare in care au inceput sa aiba loc depasiri consecutive ale numarului de zile pe an, care se apropie nici macar la jumatatea anului, de jumatatea limitei admisibile de 35 de zile intr-un an pe pulberile in suspensie. Vrem ca si Municipiul Bucuresti sa fie prins in acest proiect, astfel incat in fiecare dintre aceste mari orase si municipii sa reusim, coroborat cu prognoza meteo pe care o da Administratia Nationala de Meteorologie, sa mai montam asemenea statii, care sa afiseze atat prognoza meteo, cat si toate pulberile in suspensie, oxizii de azot, oxizii de carbon. in acest fel, fiecare dintre noi vom vedea exact care este situatia acestor compusi, in timpul zilei”, a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a participat, marti, alaturi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la o conferinta dedicata Zilei Mondiale a Mediului. in cadrul evenimentului, au fost prezentate o serie de autoutilaje de salubrizare 100% electrice, respectiv: o auto-maturatoare, aspiratorul urban si o cisterna electrica.

De asemenea, au fost expuse cateva modele “green made” de recipiente de colectare a deseurilor, fabricate exclusiv din trestie de zahar.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.