George Turtoi: Am primit 300 de observatii la forma finala a PNDR 2014-2020

documente1.jpg

documente1Secretarul de Stat, George Turtoi, vorbeste, intr-un interviu publicat in Buletinul EuroAgricultura, despre observatiile trimise de Comisia Europeana la forma finala a PNDR transmisa spre aprobare, la Bruxelles.

Comisia ne-a spus ca sunt niste comentarii uzuale care au fost primite de catre toate statele membre. De asemenea, ne-a mai spus ca Romania a primit foarte putine comentarii si, in acelasi timp, ca programul tarii noastre este de o calitate foarte buna, respectiv ca nu exista observatii de fond si greseli de programare, cum exista in cazul altor state.

La PNDR-ul trecut, am lucrat ca un simplu expert intr-un grup de lucru. Nu eram factor de decizie sau cel care „coagula” PNDR-ul, dar va pot spune ca am primit 850 sau 860 de observatii in prima etapa, fapt ce a dus la apoi la „redesenarea” unor masuri cu totul. Ca o comparatie, acum am primit 300 de observatii si 90% dintre ele sunt doar de forma si de clarificat.

O mare parte dintre ele au fost deja clarificate, asadar nu vom merge mai departe pentru a le negocia. Pentru negocieri  avea din nou intalniri cu toate grupurile de lucru pentru a stabili pozitia Romaniei. Noi n-am stabilit niciodata pozitia Romaniei dintr-un birou de la Minister, ci s-a stabilit prin intalniri directe cu toate sectoarele si cu toti actorii de pe fiecare domeniu de activitate. Noi ne-am exprimat deja disponibilitatea de a sta si de a lucra cot la cot cu expertii Comisiei Europene pentru ca stiu ca nu au suficient personal. E totusi interesul tarii noastre si mai mult decat atat, expertii nostri sunt obisnuiti sa lucreze si noptile, si in week-end-uri, fara niciun fel de problema.

Sursa: Buletin EuroAgricultura – Noiembrie 2014

2 thoughts on “George Turtoi: Am primit 300 de observatii la forma finala a PNDR 2014-2020”

  1. TUDOR spune:

    d-le Turtoi, daca ghidul de prevenire al neregulilor este foarte bun, atunci esti de rasul curcilor! In curand vor fi facute publice in toata mass media si la comisia UE toate aberatiile din acel ghid, sa ia cunostinta si UE cat de profesionisti in aberatii sunteti!

  2. corina paula spune:

    putem vedea si DOCUMENTE in care este scris negru pe alb ca “programul … e de calitate f buna”??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.