Proiectul CENTRIC va beneficia de o finantare de 500.000 de euro

Horizon-2020-logo.jpg

Horizon-2020-logoCENTRIC este unul din cele 30 de proiecte selectate in prima faza a programului Orizont 2020 pentru reducerea decalajelor in cercetare in tarile Uniunii Europene. 

In colaborare cu institutii din Italia, Germania si Luxemburg, acest proiect a primit o finantare in valoare de 500.000 de euro pentru crearea unui centru de excelenta in domeniul administratiei teritoriale si de cadastru

Fondurile sunt destinate formarii de echipe, iar proiectele selectate pentru finantare vor fi conduse de institutii sau agentii de cercetare, precum si de autoritati nationale sau regionale. Pentru pregatirea planurilor operationale pentru noile centre de excelenta sau pentru modernizarea celor existente, Comisia Europeana a alocat un buget total de 14.5 milioane de euro.

Orizont 2020 este programul UE de finantare a cercetarii care va pune la dispozitie un buget total de pana la 800 de milioane EUR pentru masuri de extindere a participarii statelor membre cu performante mai scazute in domeniul cercetarii.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.