George Turtoi, MADR: Gradul de absorbtie pe agricultura este acum de 89%

agri-business.jpg

agri-businessGeorge Turtoi, Secretar de Stat in MADR, a vorbit, in cadrul conferintei Romanian Agribusiness in 2016, despre gradul de absorbtie al fondurilor europene in domeniul agriculturii.

Gradul de absorbtie este acum de 89% si speram sa depasim 90% in materie de plati pana la finalul anului. La sfarsitul lui 2014 aveam un grad de contractare de peste 120%, pentru a fi siguri ca vom avea un grad de absorbtie total. Apoi la inceputul lui 2015 ne-am confruntat cu rezilierea contractelor pe motiv ca beneficiarii nu au reusit sa asigure cofinantarea, prin credite sau alte metode. Astfel, proiecte in valoare 800 milioane de euro au fost sistate, ceea ce a dus la reducerea gradului de absorbtie la 80%. Am facut tot posibilul sa redistribuim acesti bani si i-am realocat catre domenii care aveau cereri foarte mari. De aceea, targetul de 100% nu va mai putea fi atins si estimam numai ca vom depasi 90% pana la finalul anului“, a explicat George Turtoi.

Reprezentantul MADR, a subliniat faptul ca pentru noul PNDR 2014-2020, Romania este tara din UE cu cele mai multe sesiuni de finantare deschise.

De asemenea, MADR doreste sa incurajeze asocierea in cooperative, in special prin facilitati fiscale.

Sursa: PlanDeAfacere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.