Orasele din Romania care participa la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021 vor avea sansa sa primeasca finantari

Boras_Suedia.jpg

capitala culturalaIn competitia pentru titlul de capitala europeana a culturii in 2021 au fost acceptate 14 orase din Romania, dupa cum urmeaza: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Timisoara si Targu-Mures.

In perioada 7-10 decembrie juriul european va intocmi o lista a oraselor candidate la titlul de capitala europeana a culturii in 2021. Reprezentantii Ministerului Culturii au asigurat faptul ca vor sustine toate cele 14 orase in mod egal si orasul care va castiga competitia va fi sprijinit in organizarea si desfasurarea evenimentelor programate. Numarul mare al oraselor inscrise in competitie arata faptul ca romanii constientizeaza importanta proiectelor culturale ca instrument al cresterii economice si al dezvoltarii. 

Un aspect care trebuie luat in considerare este faptul ca orasul care va primi titlul de capitala culturala europeana va atrage noi investitii care vor sustine si dezvolta economia locala.

Pana in prezent, peste 40 de orase au detinut titlul de Capitala Culturala Europeana. In 2007, orasul Sibiu a primit acest titlu, alaturi de Luxemburg.

Sursa: Ziarul Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.