Ghetea: Bancile care au apucat sa faca bani in Romania vor tine cu dintii sa ramana in aceasta piata

ban7.jpg

Bancile cu capital strain care s-au pozitionat bine pe piata si au obtinut profituri semnificative “vor tine cu dintii” sa ramana in Romania, apreciaza presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, care nu exclude insa iesirea unor institutii mici, care au o pozitie mai buna pe alte piete din regiune.

Anul asta si anul viitor, daca vor exista schimbari de actionariat in bancile din Romania vor fi mai mult ca urmare a unor decizii din afara tarii, ale actionarilor unor banci din strainatate. Dar nu ma astept ca banci straine sa paraseasca sistemul bancar. Poate o banca mai mica, deschisa in ultimii 7-8 ani, si care n-a reusit sa faca cota de piata ar putea zice ca ma retrag in alte piete unde am reusit….“, a spus Ghetea la ZF Bankers Summit12. Presedintele CEC, care este si presedintele CA al Asociatiei Romane a Bancilor, este sigur ca bancile pozitionate bine, care au o istorie si au realizat profituri, cunosc oportunitatile pietei si nu vor parasi sub nicio forma Romania.

Bancile care au apucat sa faca bani in Romania vor tine cu dintii sa ramana in aceasta piata. Inclusiv cele cu capital grecesc. Ca om care a lucrat intr-o banca elena, pot sa va spun ca ei cred uneori in oportunitatile din Romania mai mult decat noi“, a argumentat Ghetea.

Seful ARB a aratat ca daca inainte de criza principala oportunitatea era retailul, in prezent se vorbeste despre alte domenii, care tin de integrarea europeana, cum ar fi fondurile europene, infrastructura sau agricultura.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.