Ghid de finantare prin intermediul unui program european

ghidul.jpg

Comisia Europeana vrea sa popularizeze programele de finantare pentru IMM-uri prin intocmirea unui ghid pentru firmele mici care doresc sa obtina finantare prin intermediul unui program european.

Ghidul ofera atat detalii despre fiecare program in parte cat si o lista a institutiilor de credit din fiecare stat membru care intermediaza astfel de finantari.

Pentru Romania se ofera detalii despre programul Progress de microfinantare, despre programul JEREMIE si o lista cu fonduri de investitii la care IMM-urile care au nevoie de finantare pot apela.

Ghidul este disponibil doar online si are scopul de a facilita accesul la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii.

Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene, declara referitor la viitorul cadru financiar multianual pentru sprijinirea micilor afaceri: “Este crucial pentru noi sa sustinem IMM-urile, sa ne întoarcem spre economia reala. Propunerea este de a aloca 80 miliarde de euro pentru proiectele de cercetare si inovare ale IMM-urilor. De asemenea, 2,4 miliarde de euro vor fi directionate catre competitivitate, internationalizare, venture capital si IMM-urile din sectorul turistic.

El a mai precizat cu ocazia participarii la cea de-a patra reuniune a reprezentatntilor nationali ai imm-urilor: “Daca vrem sa stimulam cresterea in Europa, trebuie sa incepem de la IMM-uri. Potentialul antreprenorial nu este exploatat la maximum: 45% din toti europeni ar vrea sa devina proprii lor sefi daca ar putea, dar doar 10% fac acest lucru. Daca am putea creste procentul, am avea milioane de noi companii inovatoare si creative care ar putea reintineri bazele economice ale Europei“.

Sursa: Esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.