Giurgiu obtine primele fonduri Regio pentru dezvoltarea sistemului educational

Giurgiu-educatie.jpg

Giurgiu-educatieUnitatea Administrativ-Teritoriala Giurgiu a semnat, in calitate de beneficiar, primul contract de finantare in cadrul Regio, pentru reabilitarea infrastructurii educationale din judetul Giurgiu.

Proiectul Continuarea lucrarilor “Consolidare cladire Colegiul National <<Ion Maiorescu>> din Giurgiu” primeste finantare Regio in cadrul Domeniului major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”, apelul 2, lansat in urma realocarii de fonduri in cadrul acestui program, conform Deciziei Comisiei C (2013)/9772 finale din 19.12.2013.

Proiectul are o valoare totala de 3.542.903,02 lei (din care valoarea totala eligibila este de 3.519.403,02 lei; 2.991.492,57 lei fonduri FEDR; 457.522,39 lei fonduri din bugetul national; 70.388,06 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului) si o durata de implementare de 8 luni.

Cladirea Colegiului National “Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, cu valoare de patrimoniu, fiind pe lista monumentelor istorice, este formata din trei corpuri de cladire (C1, C2 si C3), construite in etape istorice diferite incepand din anul 1896. Din cauza vechimii constructiei si miscarilor seismice repetate, structura de rezistenta s-a slabit considerabil de-a lungul timpului. Proiectul ce a primit finantare Regio are ca obiectiv continuarea lucrarilor de reabilitare. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil european vor fi executate lucrari de consolidare si instalatii la corpurile C1 si C3 si se vor finaliza lucrarile de interventii asupra fatadelor la corpul C2.

In cadrul DMI 3.4, apelul 2, din judetul Giurgiu au fost depuse in total sase cereri de finantare, ce au o valoare totala solicitata nerambursabila de peste 4,1 milioane de euro. La nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse, in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte (martie 2014), 67 de cereri de finantare, prin care se solicita fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii de invatamant in valoare totala de 372.749.021,79 lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.