Google lanseaza un fond de investitii pentru startup-urile cu proiecte de inteligenta artificiala

proiecte-de-inteligenta-artificiala-si-realitatea-virtuala.jpg

Google a anuntat lansarea unui nou fond de investitii de tip venture (cu capital de risc), care are ca scop finantarea startup-urilor aflate la inceput, care vin cu proiecte IT interesante din zona inteligentei artificiale (AI) şi pe care ar putea apoi sa le integreze in produsele proprii.

Compania nu a specificat valoarea fondului de investitii abia lansat, dar a mentionat ca intentioneaza sa preia doar parti minoritare din actionariatul startup-urilor pe care le va sprijini, noteaza BusinessInsider.

Gradient Ventures – dupa cum a fost denumit acest fond, va fi condus de Anna Patterson, o veche angjata a Google, care a coordonat de-a lungul timpului mai multe proiecte ce tineau de integrarea unor solutii de inteligenta aritificiala.

Acest domeniu este o miza importanta pentru toti gigantii tehnologiei. Facebook, Twitter, Apple, Microsoft, care au facut importante investitii in proiecte AI.

De asemenea, in luna mai a acestui an, Google anunta achizitia Owlchemy Labs, una dintre companiile de top dezvoltatoare de jocuri VR (de realitate virtuala), care se va alatura diviziei Daydream, producatoarea castilor VR cu acelasi nume si va incepe si dezvoltarea de tehnologii de realitate augmentata.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.