Granturi norvegiene: nou apel de proiecte pentru componenta Relatii Bilaterale

Granturi_Norvegiene.jpg

Granturi_NorvegieneMinisterul Fondurilor Europene, in calitate de Operator de Program, anunta lansarea apelului de proiecte/actiuni in cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale la nivelul Programului RO18 – Intarirea capacitatii si cooperare institutionala intre institutiile publice, autoritatile locale si regionale romane si norvegiene.

Fondul este destinat sustinerii proiectelor/actiunilor ce corespund obiectivului general al Programului, de intarire a capacitatii administrative si dezvoltare a resurselor umane in institutiile publice si autoritatile locale si regionale din Romania prin cooperare si transfer de cunostinte cu institutii similare din Norvegia. Astfel, proiectele/actiunile finantate trebuie sa faciliteze schimbul si transferul de cunostinte, experiente, tehnici, bune practici intre entitati similare din Romania si Norvegia si sa vizeze dezvoltarea relatiilor bilaterale intre cele doua tari.

In acest scop, urmatoarele tipuri de activitati sunt considerate eligibile:

  • Participarea la evenimente precum conferinte, seminarii, vizite de studiu, cursuri si alte tipuri de actiuni cu caracter similar
  • Organizarea de evenimente precum conferinte, seminarii, vizite de studiu, cursuri si alte tipuri de actiuni cu caracter similar.

Beneficiarii si partenerii eligibili in cadrul Fondului sunt urmatoarele categorii de entitati inregistrate in Romania sau Norvegia:

  • autoritati administrative centrale sau autonome;
  • autoritati administrative locale sau regionale;
  • agentii guvernamentale.

Bugetul apelului este 175.765 euro.

Data limita de depunere a aplicatiilor este 31 decembrie 2015 sau pana la epuizarea fondurilor. Termenul-limita pentru implementarea proiectelor/actiunilor: 30 iunie 2016. Cererile de finantare depuse vor fi evaluate in mod continuu, in ordinea inregistrarii lor, pana ce intreaga alocare financiara va fi epuizata.

Document anexat:

Ghidul solicitantului si anexe

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.