299 de contracte in valoare de 766 milioane euro au fost semnate pana la data de 8 mai 2009 in cadrul POR

POR, contracte, pasi, fonduri UE, monitorizare, finantare, proiecte

Reuniunea Comitetului de Monitorizare a durat doua zile, perioada in care vor fi discutate aspecte legate de stadiul implementarii, masurile intreprinse pana in prezent si perspectivele financiare al programului.

In cadrul evenimentului, ministrul Vasile BLAGA a declarat ca s-au inregistrat pasi semnificativi in evolutia Programului Operational Regional. Ministrul a aratat ca pana la data de 8 mai 2009 au fost semnate 299 de contracte de finantare, in valoare totala 766 milioane de euro.

“Ritmul contractarii a crescut vizibil in 2009: daca pana la sfarsitul lui 2008 au fost semnate 40 de contracte (din care 15 de asistenta tehnica), in primele patru luni ale acestui an au fost semnate 259 de contracte. Practic, semnam contracte de finantare in valoare medie de 25 de milioane de euro pe saptamana” a spus ministrul dezvoltarii regionale si locuintei.

Vasile BLAGA a aratat ca cea mai solicitata axa ramane cea referitoare la insfrastructura de transport (Axa 2), astfel incat intreaga alocare financiara pe axa pentru cei 7 ani, a fost acoperita de proiectele finantabile deja depuse.

De asemenea, ministrul dezvoltarii regionale si locuintei a atras atentia asupra faptului ca exista dezechilibre sesizabile in ceea ce priveste activitatea regiunilor si interesul aratat pentru domeniile de interventie ale programului.

“La Comitetul de Monitorizare din toamna, in functie de gradul de utilizare pe domenii de interventie si regiuni, vom propune, daca va fi cazul, realocari ale fondurilor, in interiorul domeniilor de interventie, si de la regiunile neinteresate catre cele mai active. Aceste hotarari vor fi luate pe baza recomandarilor Raportului de Evaluare Intermediara a Programului”, a subliniat ministrul dezvoltarii regionale si locuintei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.