Granturile Unilever pentru dezvoltare sustenabila

fermier_rosii.jpg

Compania Unilever, in parteneriat cu Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil, a lansat o competitie internationala de proiecte de afaceri in domeniul sustenabilitatii dedicata tinerilor antreprenori.

Scopul acesteia este de a incuraja noua generatie de antreprenori sa dezvolte afaceri prin care sa promoveze un stil de viata sustenabil.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 1.11.2013
Buget: 200.000 euro
Marele premiu: 50.000 euro

fermier_rosiiObiective operationale

Programul cauta sa identifice solutii inovative si totodata practice care sa asigura dezvoltarea sustenabila a comunitatilor.

Proiectele castigatoare vor primi sustinere financiara si mentorat pentru a fi dezvoltate, perfectionate si multiplicate.

Initiativele inscrise in concurs trebuie sa fi depasit stadiul conceptual si sa aiba deja un impact masurabil.

Solicitanti eligibili

Orice tinar sub 30 de ani poate sa inscrie in concurs produse, servicii sau aplicatii care sa schimbe practicile si comportamentele in unul dintre domeniile:

 1. Apa, salubritate si igiena. Pot fi inscrise in aceasta categorie proiecte care imbunatateasca sanatatea populatiei din tarile slab dezvoltate prin accesul la apa curata si printr-o igiena mai buna.
 2. Nutritie. La aceasta categorie pot fi propuse produse inovatoare, cu o calitate nutritionala ridicata care sa poata fi introduse intr-o dieta sanatoasa si echilibrata sau proiecte de promovare a unei alimentatii sanatoase.
 3. Acces limitat la surse de apa. Pot fi inscrise in aceasta categorie solutii de conservare a apei sau de reducere a consumului de apa din procesele de cultivare a materiei prime, de fabricatie, design al produselor etc.
 4. Emisii cu efect de sera. La aceata categorie pot fi inscrise proiecte de reducere a amprentei de carbon prin dezvoltarea unor produse noi sau prin adoptarea unui stil de viata mai putin daunator mediului.
 5. Managementul deseurilor. Pot fi inscrise proiecte de reducere, reutilizare sau reciclare a deseurilor. Aceste proiecte trebuie sa fie eficiente din punct de vedere al costurilor, energiei si transportului.
 6. Agricultura sustenabila. La aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care protejeaza resursele planetei si creeaza beneficii pe termen lung pentru fermieri.
 7. Sustinerea micilor fermieri. Proiectele inscrise trebuie sa ajute micii fermieri sa-si imbunatateasca practicile, oferindu-le acces la educatie, sprijin, materiale si instrumente de lucru.

Conditii de finantare

Cele mai impresionante 7 initiative vor beneficia de premii in valoare totala de 200.000 de euro. Acestea constau in:

 • sustinere financiara necesara pentru implementarea proiectelor
 • participarea la un program online de dezvoltare a proiectelor
 • un workshop intensiv in orasul Cambridge pentru definitivarea ideilor

Castigatorii vor fi anuntati pana la finalul lunii noiembrie, isi vor dezvolta proiectele in decembrie, iar in perioada 26-28 ianuarie vor participa la workshop-ul din Cambridge.

In 29 ianuarie, echipele vor sustine pitch-ul final, in fata unui juriu  format din oameni de afaceri, specialisti in sustenabilitate si antreprenori. In evaluare, vor conta cat de inovatoare sunt solutiile propuse, daca au un impact semnificativ si daca sunt sustenabile din punct de vedere financiar.

Castigatorul premiului I va primi 50.000 de euro si un program de mentorship in valoare de 25.000 de euro.

Alti 6 finalisti vor beneficia de asemenea de sustinere financiara de cate 10.000 de euro si de programe de consiliere personalizata a 10.000 de euro fiecare. Mai mult, ei vor avea posibilitatea de a interactiona cu experti in domeniul sustenabilitatii si vor beneficia de expunerea si prestigiul comunitatilor Unilever si Cambridge.

Termen limita

Cei interesati pot trimite propunerile in limba engleza, pana in data de 1 noiembrie 2013, pe site-ul proiectului.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente:

Ghidul solicitantului (HTML)

Doritorii se pot inscrie la aceasta adresa.

Finantator: Unilever, Programul Cambridge

Sursa: Changemakers


Discutati despre Granturile Unilever pentru dezvoltare sustenabila in Forumul Finantare.ro

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

0 thoughts on “Granturile Unilever pentru dezvoltare sustenabila”

 1. Claudiu Valentin spune:

  Buna ziua, m-ar interesa de ce hartii as avea nevoie si ce subventii as primi pentru un hectar jumate, unde as dori sa plantez niste meri ecologici. Trebuie sa fac ceva proiect ? Mutumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.