Groupe de Bruges lanseaza un joc pe Politica Agricola Comuna

Groupe de Bruges a lansat în cadrul cursului său de E-learning pe Politica Agricola Comună (EL-CAP) un joc care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani pentru a le oferi acestora ocazia de a învăţa elemente legate de instituţii europene, politici europene, precum şi detalii “amuzante” cum ar fi:

  • de unde vine mâncare din fiecare zi;
  • câtă mâncare este irosită zilnic la nivel europeană;
  • câte persoane se îmbolnăvesc din cauza calităţii proaste a mâncării sau nerespectării standardelor;
  • şi, bineînţeles, cine este responsabil pentru toate acestea.

Jocul este disponibil pe siteul http://www.groupedebruges.eu/cap_it/index.html.

Organizaţiile interesate să preia acest joc pentru a-l difuza prin intermediul propriilor websiteuri pot downloada direct de pe acest link cu mentionarea sursei. Groupe de Bruges distribuie acest joc sub o licenta Creative Commons. De asemenea, in cazul in care se doreşte preluarea jocului, GdB roagă organizaţiile care doresc acest lucru să trimită un link către joc la adresa [email protected] .

Vă invităm să jucaţi “CAP-it” şi să aflaţi într-un mod plăcut despre lucruri serioase care ne interesează pe toţi zi de zi.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.