O intrebare pe zi: Cum este perceput specialistul in finantele firmei?

Toti antreprenorii si managerii sunt preocupati sa analizeze si sa reduca toate costurile materiale, umane si financiare ale afacerii, in contextul in care vanzarile scad iar finantarea afacerii devine din ce in ce mai dificila. Deci, preocuparea principala se poate rezuma la un singur cuvant: BANII.

Specialistii in finantele firmei – analisti financiari, financial controlleri, etc – sunt cei care analizeaza si evalueaza performantele financiare ale firmei, elaboreaza tablouri de bord si rapoarte manageriale.

La primirea rapoartelor economico-financiare, managerii solicita informatii suplimentare privind cauzele rezultatelor financiare, iar specialistii in finante pot furniza date complete si corecte avand in vedere ca sunt preocupati sa cunoasca si sa inteleaga toate procesele si activitatile care genereaza efecte financiare.

Intrebarea zilei este:
Cum este perceput specialistul in finantele firmei: ca un partener strategic sau doar ca un personal administrativ de suport pentru managementul companiei?

About Anda Racsa

Antreprenor, manager, consultant, trainer ABC Training Consulting. 19 ani practica profesionala in domeniul managementului financiar al afacerii din care 9 ani experienta ca antreprenor si manager al firmei ABC Training Consulting. Certificari profesionale: Consultant bancar – certificat de IBR si CNFPA, promotia 2010; Auditor financiar – certificat de CAFR, promotia 2009; Formator (trainer) – certificat de CNFPA, promotia 2007. Furnizez servicii de training, consultanta si asistenta antreprenoriala si manageriala: Evaluarea fezabilitatii ideii sau a afacerii in derulare, Planificarea afacerii si elaborarea planului de afaceri antreprenorial si managerial, Organizarea si coordonarea contabilitatii manageriale afacerii, Managementul costurilor si al cash-flow-ului. Periodic organizez evenimente dedicate antreprenorilor, managerilor si specialistilor – unde dezbatem subiecte specifice managementului si optimizarii afacerii si identificam solutii si oportunitati de colaborare.

One thought on “O intrebare pe zi: Cum este perceput specialistul in finantele firmei?”

  1. Alina Ruset spune:

    Cred ca pana acum analistii financiari erau considerati ca si personal administrativ.
    Tinand cont de ceea ce se intampla acum, multi manageri sunt preocupati de soarta afacerii, de faptul ca ea nu mai merge “ca pe roate”. Analiza economico-financiara oferita de specialistul in finante (analist, controller) il va ajuta pe manager sa vada “cum sta” si sa ia cele mai bune decizii privind calea alesa, adica spre ceea ce se va indreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.