Grupul de Actiune Locala Podisul Mediasului: Masura 313 Incurajarea activitatilor turistice

turism.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Apel de selectie proiecte LEADER, Masura 413

Grupul de Actiune Locala Podisul Mediasului anunta public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER, Masura 413 – Calitatea vietii si diversificarea economiei rurale.

Masuri deschise: 313 Incurajarea activitatilor turistice:

a) Investitii in infrastructura de primire turistica
b) Investitii in activitati recreationale

Intensitatea finantarii: 85% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile

Fondul nerambursabil total disponibil: 330.000 EURO

Suma maxima nerambursabila/proiect: 33.000 EURO

Nr estimativ de proiecte: 10

c) Investitii in infrastructura la scara mica precum centrele de informare, amenajarea de marcaje turistice etc
d) dezvoltarea si/sau marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural

Intensitatea finantarii: 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile

Fondul nerambursabil total disponibil: 160.000 EURO

Suma maxima nerambursabila/proiect: 40.000 EURO

Nr estimativ de proiecte: 4

*ATENTIE! Costurile eligibile, reprezentand investitiile de promovare aferente componentei d, trebuie sa se incadreze in limita a 10.000 de EURO. Costurile eligibile, reprezentand investitiile de creare site-uri web trebuie sa se incadreze in limita a 5.500 de EURO.

Beneficiari eligibili

  • Micro-intreprinderile – societati comerciale, inclusiv societati cooperative de gradul 1 mestesugaresti si de consum cu activitati generatoare de profit
  • persoanele fizice – urmeaza sa se autorizeze in persoana fizica autorizata, intreprindere familiala sau intreprindere individuala.
  • Comunele
  • ONG-urile*

*comunele si ONG-urile sunt beneficiari eligibili pentru proiecte de interes public, care nu sunt generatoare de profit.

Ce se poate finanta
a) Investitii in infrastructura de primire turistica (schimbarea destinatiei locuintelor proprii in agro-pensiune, modernizarea, extinderea si dotarea structurilor de primire agroturistica avand pana la 8 camere) si in infrastructura cu functiune de alimentatie – restaurante.
b) Investitii in activitati recreationale precum: amenajari de stranduri si piscine, achizitionare de mijloace de transport traditionale pentru plimbari, terenuri de sport, obiecte si echipamente pentru practicarea sporturilor (schiuri, sanii, biciclete) etc.
c) Investitii in infrastructura la scara mica precum centrele de informare, amenajarea de marcaje turistice, etc:
i. construirea, modernizarea si dotarea centrelor locale de informare in scopul promovarii, prezentarii si vizitarii turistice;
ii. dezvoltarea de sisteme electronice locale de rezervare pentru structurile de primire turistica din spatiul rural, conectate la sistemele regionale si nationale;
iii. amenajarea de marcaje turistice, refugii turistice de utilitate publica, etc.;
v. investitii legate de infiintarea si amenajarea de trasee tematice (ex: “drumul vinului”, al ,,olaritului”, al „cioplitorilor in lemn”, poteca biodiversitatii”, „drumul bisericilor fortificate” etc.)
d) dezvoltarea si/sau marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural;
Elaborarea de materiale promotionale, precum prima editare a materialelor in scopul promovarii actiunilor turistice: brosuri de prezentare, panouri de informare, harti, planuri ale localitatilor, ghiduri turistice, CD-uri, DVD-uri, postere, website-uri informare si/ sau promovare.

Depunerea proiectelor: 3 octombrie – 23 noiembrie 2012, in fiecare zi lucratoare, intre orele 9.00 – 14.00, la Secretariatul Grupului de Actiune Locala Podisul Mediasului, din comuna Atel, nr 91.

Proiectele finantate se vor implementa obligatoriu in teritoriul Grupului de Actiune Locala Podisul Mediasului si vor fi dezvoltate in concordanta cu directiile de dezvoltare identificate la nivelul teritoriului, asa cum sunt ele reflectate in Planul de Dezvoltare Locala, disponibil pe site-ul asociatiei (www.galpm.ro).

Teritoriul GAL Podisul Mediasului este compus din urmatoarele localitati:
Alma, Atel, Axente Sever, Bazna, Blajel, Brateiu, Darlos, Dumbraveni, Hoghilag, Micasasa, Mosna, Seica Mica, Tarnava, Valea Viilor, Viisoara.

Detalii privind accesarea si derularea masurii sunt cuprinse in Ghidul Solicitantului, disponibil pe site-ul www.galpm.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.