Guvernul a aprobat sumele pentru plata sprijinului cuplat către 41.000 de fermieri

fermieri.jpg

Guvernul României a aprobat plafoanele pentru achitarea sprijinului cuplat din sectorul vegetal, a anunțat în această seară, după ședința de Guvern, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Șeful de la MADR a precizat că suma totală alocată – 85 de milioane de euro, acoperă subvențiile a 41.000 de fermieri. Banii vor fi virați de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în zilele următoare, după ce decizia Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial și se va anunța cuantumul pentru fiecare cultură care beneficiază de sprijin cuplat la hectar.

”Pentru agricultura românească, (…) Guvernul României a adoptat 4 măsuri de sprijin. Prima se referă la Hotărârea privind plafoanelor alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal. Plafonul maxim aprobat a fost de 85 de milioane de euro, iar beneficiarii sunt 41.000 de fermieri care activează în sectorul vegetal și care au accesat aceste măsuri de sprijin. Vreau să fac aici o precizare: anul trecut, la 1 august, fostul Guvern a comunicat Comisiei plafoane care au nemulțumit pe multe categorii de fermieri. Am revenit asupra deciziei, am comunicat Comisiei și am primit aprobarea să rearanjăm aceste plafoane astfel încât să creăm pe de-o parte echitate, dar și să asigurăm profitabilitatea celor care lucrează în sectoarele respective”, a declarat ministrul Agriculturii.

Plafonul maxim aprobat are valoarea de 85.506.500 de euro, echivalentul a 406.121.672 de lei și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020. Beneficiarii acestui act normativ sunt circa 41.000 fermieri din sectorul … Detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.